Leer Het Licht Te Zien In Geven

Dr. Michael LaitmanWe zijn gecreëerd van materie die het Licht niet kan ontvangen. Daarom is het binnen treden in Bina, de Schepper, voor ons de enige manier om te bestaan. Bina werkt op ons en verhoogd ons naar Haar. Haar lagere deel (AHP) daalt op ons neer en het lijkt duisternis, wat voor ons niet gewenst voelt. Ze schijnt op ons met het Licht van Geven en Genade (Hassadim), maar omdat we niet wensen te geven, ervaren we dit als duisternis.

Wanneer we samenwerken, bereiden we ons voor om geven als gewenst te zien met de hulp van het Omgevend Licht. Geleidelijk beginnen we te herkennen dat er een Ene Hogere binnenin ons is. We realiseren dat Hij werkelijk de Ene Hogere is en we beginnen de kwaliteit van geven te waarderen als spiritueel. We zijn dan voorbereid om ons met Hem te verbinden en onszelf weg te cijferen. We zijn bereid om onze egoïstische verlangens te vergeten en vast te hechten aan de Ene Hogere, zoals een druppel zaad in moeders baarmoeder.

De Ene Hogere kan ons dan omhoog brengen; kan onze verlangens verhogen die klaar zijn om zich aan Hem te hechten. Waar aan? Is er in de spirituele wereld een andere plaats, hoger of lager? Nee; het is hier, binnenin ons, waar Hij de kwaliteiten van geven steeds meer begint te kweken.

Dit betekent dat Hij ons verhoogt, omdat we de kwaliteit van geven zien als hemelvaart. Iedere stap die we compleet maken resulteert in steeds meer verbinden met de ander en van onszelf uit een systeem bouwen die we kunnen presenteren aan de Ene Hogere voor verbinding. Op deze manier stijgen we naar Bina en het Licht opgenomen in Haar, breidt zich uit naar beneden, naar deze wereld.

Dus, de verlangens die zich hechten aan de Ene Hogere zijn nu niet alleen in staat om zichzelf te annuleren, maar ook om de kwaliteit van geven te realiseren en ontvangen, te absorberen en te gebruiken. Natuurlijk, blijft de wil om te ontvangen, maar het verandert zijn doelstelling. Dat doet onze wereld ook, die gecreëerd is van de wil om plezier te ontvangen; het begint ook geleidelijk aan van Boven te glanzen – sinds de wil om te geven hierin verschijnt.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: