Leef Iedere Letter Van Je Heilige Tekst

Laitman_151Letters zijn vormen van verlangen. De Schepper creëerde alleen het verlangen voor plezier, welke verschillende vormen van waarneming en geven verwerft. Toch, hebben vormen van waarneming geen recht van bestaan in spiritualiteit. Wat betreft de vormen van geven, zijn we alleen maar bezorgd met degene die gelijk zijn aan de Schepper, dat is, met verschillende soorten van geven van Bina naar Malchut.

Samen zijn er 27 letters: 9 komen van ZAT de Bina (van Aleph naar Tet), 9 van Zeir Anpin (van Yod naar Tzadik), 4 zijn opgenomen in Malchut (Kof, Reisch, Shin en Tav), en 5 letters worden gebruikt aan het eind van de woorden, MaNTZePaCH, op de Parsa. Dit zijn de vormen van materie gelijk aan de Schepper of modellen van het correcte gedrag.

Daarom, wanneer we over een boek praten, woorden, of een zin, praten we over de materie van het verlangen voor plezier, die constant verandert en verschillende vormen verwerft zoals deeg. Dit is hoe ons verlangen van vorm verandert, verlangend naar gelijkheid met de Schepper.

Wanneer men de gehele reeks van permutaties heeft voltooid van deze wereld (In het begin – Beresheet) tot het laatste (Israel), door alle letters van de Thora gaat, verwerft men al deze vormen, wordt compleet gelijk aan de Schepper en bereikt men de Definitieve Correctie. Het is gezegd, “Graveer de hele Thora op je hart.” Het hart is het verlangen; het boek van Thora, alle bestaande vormen van de Scheppers geven aan de schepselen. We moeten ze transporteren op ons verlangen. Dan zullen we gelijk worden aan de Schepper.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed