Hogere Logica

what is mutual guarantee in a virtual groupEen vraag die ik ontving: Wat is de logica in “geloof boven rede?”

Mijn Antwoord: “Geloof boven rede” heeft de logica van de Ene Hogere. De logica van de ene lagere is wanneer ik de wereld door mijn verstand en gevoelens zie. Dit is hoe ik leef. Ik ga vooruit dwars over vlak grond, alleen op mijn niveau en ik kan nooit hoger stijgen. Dit is genaamd “geloof boven rede”, of “geloof zoals rede.”Geloof beslist niet mijn acties; geloof, welke de eigenschap is van geven is niet boven rede.

In “geloof boven rede” is het alsof ik mijn bril afzet en ik niets anders zie dan de Ene Hogere. Ik ben klaar om samen te voegen met de Ene Hogere in alles wat Hij verlangt. Ik wil Zijn sensatie en kennis behalen door de kracht van verbondenheid met Hem. Met deze actie ben ik bereid om mijzelf compleet weg te cijferen, om van mijn “instellingen” te scheiden.

Wanneer ik Zijn niveau bereik, zal ik Zijn geloof (Zijn eigenschap van geven) en kennis krijgen die hoger zijn dan de mijne. Door de kracht van meer geven, behaal ik tevens een hogere kennis. Dit is genaamd “geloof boven de voorgaande rede.” Op deze manier bereik ik een hoger niveau.

Daarom, degene die te werk gaan door “geloof boven rede,” voegen eigenlijk kennis toe, sinds zij nieuwe vaten van waarneming hebben. Dit is omdat kennis, verwezenlijking, het Licht van Hochma, zich alleen in het Licht van Hassadim (geven, geloof) verspreidt.

Terwijl degene die niet kunnen stijgen boven hun rede uit in het dierlijk verstand, zich vasthouden aan hun huidige staat, niet wensen voor iets groter; ze kunnen niet hun mening annuleren voor een hoger niveau, voor de leraar. Dus zullen ze niets bereiken en zullen ze “dieren” blijven. Ze zullen “slim en redelijk” zijn binnen de grenzen van hun verstand, maar ze zullen zich niet eens realiseren dat er een hogere wijsheid bestaat. Tenslotte, een hogere wijsheid lijkt altijd een huidig fundament te missen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed