Hoe Het Lijden Te Vermijden

Dr. Michael LaitmanAls we onze verlangens analyseren moeten we diep in hen binnengaan om te begrijpen dat ze, samen met hun egoïstische intentie, van de Schepper komen. Het is nodig dat we de uiterste diepte van de herkenning van het verlangen bereiken en van zijn wortel verwerven waar dit verlangen vandaan komt.

Wanneer we onthullen dat het verlangen zelf en zijn egoïstische verlangen naar ons gestuurd is door de Schepper, zullen we begrijpen dat er geen keus is. We hebben niemand anders om naar toe te gaan met een verzoek om dit te corrigeren, behalve de Schepper. Anders, heeft een persoon de Torah niet nodig als hij het niet uit schreeuwt voor een verzoek aan de Schepper. Hij ziet zichzelf nog niet als een schepsel dat geleid wordt door de Hogere Kracht waarop hij een beroep kan doen.

Ons egoïstische afkomst is dezelfde engel die ons dichter bij de Schepper brengt. We ontvangen klappen, en zodoende, begrijpen we dat ze een doel hebben en dat ze gezonden zijn door iemand die hoger is dan wij. We kunnen deze conclusie bereiken door lijden en we kunnen het ook bereiken door de studies, de omgeving en sprirituele ontwikkeling.

“Een wijze ziet de toekomst”; hij ziet de beginselen van een staat voordat het is bereikt en hij heeft het vermogen om dit te veranderen. Fysiek lijden van deze wereld verandert in liefde wanneer ik een beetje van het Hogere Licht aantrek en mijn staat voel met betrekking tot dit. Dan begin ik te lijden van het feit dat ik geen liefde voor mijn naaste heb of liefde voor de Schepper. Hierin ligt het punt van onze vrije keus.

Het is essentieel om naar de wortel van het lijden te gaan en te begrijpen dat het met opzet naar ons gestuurd is van Boven. Als we begrijpen dat er geen keus is en beginnen met uit te schreeuwen naar de Schepper, betekent dit dat we de grootste diepte hebben bereikt. Maar, als we nog steeds ons lijden wijten aan verschillende redenen in deze wereld en aan onszelf, hebben we nog niet de onderkant bereikt.

Ik graaf dieper en dieper in het lijden bij zijn niveaus van Aleph, Bet en Gimel (levenloos, vegetatief en dierlijk) en ik denk dat ik een klap van de natuur ontvang. Maar, wanneer ik zijn laatste fase bereik, Behina Dalet, onthul ik daar dat zijn bron boven de natuur is, dat het in de Schepper is en het is alsof de Schepper een vinger wijst. Dan schreeuw ik naar Hem uit.

Is het mogelijk op dit proces te versnellen? Ja, het is. Voor deze reden is er aan ons de Torah gegeven om vooruit te gaan langs een snel en eenvoudig pad volgens onze eigen wil, in plaats van langs het pad van lijden. Ik kan een groep om mij heen organiseren en het Licht van Boven aantrekken door de studies (als voorbeeld, studeren van de Zohar) en snel hetzelfde resultaat bereiken. Dit is genaamd het pad van de Torah. Het verschil tussen de twee paden bestaat uit duizenden jaren van lijden.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: