De Schepper Rechtvaardigen

Dr. Michael LaitmanEen vraag die ik heb gekregen: Wat betekent het om de Schepper te rechtvaardigen? Hoe manifesteert dit proces zich binnen een persoon?

Mijn Antwoord: Men rechtvaardigt de Schepper, de hele schepping, het hele proces van ontwikkeling en het Hoogste Bestuur, als men door alle 125 gradaties gaat, waar de Schepper Zich achter verschuilt. Als een persoon verhulling op zich neemt, cijfert hij de verhullingen van de Schepper weg en ziet dat de verhulling er voor zijn eigen goed was, zodat hij zijn eigen scherm zou bouwen,

Door boven de verhulling te werken, verkrijgt men openbaring, begrip, gevoel en kennis. Daarom stijgt hij dus van het dierlijke niveau naar het menselijke niveau. Een persoon verhult zichzelf zodat de Schepper niet Zichzelf hoeft te verbergen. Er staat geschreven: “Omdat Mozes zijn gezicht verborg, verdiende hij de openbaring van het gezicht van de Schepper”.

De Schepper kan alleen gezien worden in het Reflecterende Licht. Als je je wens om genot te ontvangen verhult, zul je er een beperking op uitoefenen, en dus het Reflecterende Licht scheppen. Dan zul je in dit Reflecterende Licht het Directe Licht onthullen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed