De Hele Wereld Is Afhankelijk Van Ons

Dr. Michael LaitmanAls er een zeker kwaad in de wereld gebeurt, betekent dit dat we nog steeds niet in staat zijn om correctie naar de wereld te brengen. Als mensen nog steeds oorlog voeren, er vernietiging en terrorisme bestaan, als zij elkaar verachten, tegen elkaar liegen en van elkaar proberen te profiteren door elk middel te gebruiken, betekent dit dat we falen om de wereld te corrigeren.

Als het Licht meer zou schijnen, dan zou dit niet kunnen gebeuren. Mensen zouden niet in staat zijn om zich op deze manier te gedragen en de levenloze natuur, het vegetatieve en dierlijke niveau zouden ons niet deze onaangename “verassingen”geven.

We bestaan in een alles omvattende natuur, maar onze balans hiermee hangt van ons af, van het menselijke niveau. Dat is waarom we een enorm vat (Kli) moeten bouwen tussen de degene die Kabbalah studeren. We moeten ons verenigen met een sterke verbinding zodat mensen van over de hele wereld deze kracht zullen voelen en gedwongen worden om met elkaar te verbinden.

Dit is hoe het gebeurt. Waar komen tenslotte alle verschillende gedachten en verlangens naar ons toe vandaan? We weten het niet, maar ze komen uit ons innerlijk en passeren van één naar de ander in het netwerk van verbinding tussen ons.

We leven in een speciale tijd. Baal HaSulam schrijft dat we heel erg dankbaar moeten zijn voor de Schepper, voor het leven in een generatie die de mogelijkheid heeft ontvangen om de wetenschap van Kabbalah te verspreiden, die ons heeft bereikt vanuit de oudheid.

We zijn de eerste generatie die in staat is deze wetenschap te gebruiken en oneindigheid te bereiken, uit te stijgen boven dit hele leven, uit te komen van de grenzen van alle aardse beperkingen en een nieuwe dimensie in te gaan, de spirituele wereld.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed