De Eerste Ontmoeting Met Het Licht

Laitman_100_01Een vraag die ik ontving: Zou U Uw eerste spirituele ervaring kunnen beschrijven, de eerste ontmoeting met het Hogere Licht? Hoe voelt dit?

Mijn Antwoord: De eerste spirituele ervaring is voor iedereen gemeenschappelijk, omdat in het algemeen, mensen door dezelfde staten gaan. Wanneer een persoon voor het eerst het Licht ontmoet, voelt hij of zij dat de hele wereld gevuld is met liefde, zoals een warme kracht zonder beperkingen. Het is een warme en goedaardige sensatie en de hele wereld wordt op deze manier waargenomen. Een persoon ziet de gewoonlijke wereld om hem heen, echter voelt dat de lucht dikker, warmer en zachter is geworden. Er is een sensatie van zacht en voorzichtig behandeld worden.

Zo is de eerste spirituele sensatie die naar een persoon toekomt. In de regel vergeet men dit weer. Desondanks, gebeurt het om een persoon enig bewijs en steun te geven, om nieuwe vaten van perceptie (Kelim) te bouwen in een persoon, het maakt vooruitgang mogelijk.

Na deze eerste spirituele ervaring, die aan een persoon is gegeven van Boven, moet men grote inspanningen maken om dezelfde sensaties onafhankelijk te bereiken. Later, zullen sensaties volgen die biljoen keer sterker zijn. Maar, men zal hier al meester over zijn, ze begrijpen en met deze sensaties werken.

Al deze indrukken, beginnend met het allereerste, worden gevoeld door een persoon in de ontwikkeling van het punt in het hart. Het is binnen het spirituele vat (Kli) in plaats van binnen de grenzen van psychologische of fysiologische fenomenen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: