“Degene Die Mij Zoeken, Zullen Mij Vinden”

laitman_2009-02-03_61Een vraag die ik ontving: Wat moet ik doen als ik me zelfs niet voor 5 minuten kan concentreren tijdens een Zohar les? Ik weet niet waar ik dit alles moet zoeken in mijzelf.

Mijn Antwoord: Blijf vooral zoeken in jezelf naar alle eigenschappen die beschreven staan in het boek van Zohar. Als er aan een ziek persoon verteld wordt dat de tekst informatie bevat over hoe hij weer gezond wordt, kan ontsnappen van moeilijkheden, faillissement en andere problemen, zal hij gretig de tekst “inslikken”, proberen om ieder woord te absorberen. Als hij bang zou zijn en verlossing in de tekst zou zoeken, zal hij proberen om dit te bevatten zelfs als het boek was geschreven in een vreemde taal.

Maar het ontbreken van spiritualiteit maakt ons niet bang. Alleen de omgeving kan dit verlangen naar ons brengen.

Zelfs als je niet weet waar je in jezelf moet zoeken, blijf toch zoeken. Stel je voor dat je een nieuwe, donkere, onbekende plaats binnen gaat en je kan niets zien. Je hebt een zaklamp en iedere keer dat je iets hoort schijn je de zaklamp rond, hopend iets te vinden.

Als volwassenen studeren we door onze verstand te vullen. Maar sensaties ontwikkelen zich niet door het verstand. Als kind echter ontwikkelden we door te luisteren en observeren, zonder begrip van wat we hoorden of zien. Dit was precies waarom we onze gevoelens en verstand ontwikkelde. We kregen verhalen te horen, dingen werden aan ons getoond, maar we begrepen ze niet. De verbindingen tussen dingen werden aan ons uitgelegd en toch konden we het niet begrijpen. Maar, precies door onze inspanningen om te begrijpen groeiden we van een dier naar een mens.

Op deze tijd, wanneer ik streef naar de ontwikkeling van nieuwe sensaties en verstand, lees ik de Zohar zonder dat ik begrijp waar “het” allemaal overgaat. Maar mijn inspanningen ontdekken nieuwe mogelijkheden in mij en ineens begin ik iets te voelen en begrijpen dat voorheen voor mij verborgen was.

De Hogere Wereld is onder ons. We moeten alleen doorgaan met het ontwikkelen van een mens van deze wereld, naar het worden van een “mens” in de Hogere Wereld. Maak iedere inspanning om te zien. Dit is hoe je sensaties zich ontwikkelen. Nadat je begint te voelen zal je verstand ook gaan werken.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed