Wees Klaar Voor Verandering In Waarneming

withoutWie is Hij, de Schepper? De Schepper is mijn innerlijke sensatie van mijn volgende verheven staat, voor zover ik het mij kan voorstellen. Iedere keer dat ik verander, zie ik de Schepper op een nieuwe manier. Dit is waarom Hij Bo-reh (kom en zie) wordt genoemd.

We moeten begrijpen dat er niets onvoorwaardelijk en onveranderlijk is. Alles hangt af van het begrip van een persoon, zijn waarneming en bereiking. In de realiteit is geen eeuwig en onveranderlijke waarheid. We moeten klaar zijn voor deze verandering in waarneming. Iets dat zwart was zal wit worden en andersom. De hele houding, evaluatie, en kijk op dingen zal veranderen.

Het lijkt voor ons dat dit nogal een onzeker systeem is, dat geen stevige basis heeft. Aan de andere kant geeft het ons een nieuw, compleet uniek fundament, die vertrouwen boven reden wordt genoemd. Met andere woorden, in de egoïstische verlangens is het onmogelijk om enige concrete kennis te ontvangen die in steen gegraveerd zou kunnen worden en nooit zal veranderen.

Deze veranderende waarheid duwt een persoon eigenlijk vooruit om te zoeken naar vaste grond. En de zoektocht leidt naar het ontdekken dat de enige onwrikbare waarheid in de spirituele wereld onthuld wordt. De vaste grond wordt gevonden in vertrouwen, in de kracht van geven, in plaats van in de kracht om te ontvangen. Het is onthuld in de feiten die boven mijn sensatie en verstand zijn – op het niveau van geven, Bina.

Plotseling wordt het duidelijk dat er geen dingen zijn die elkaar ontbinden, geen dingen die tegenovergesteld zijn aan elkaar en wordt er onthuld dat door met elkaar te verbinden en elkaar aan te vullen, we deel worden van de ene, perfecte volledigheid. Men ziet dat Farao, de Schepper, de persoon zelf en de Slang allen deel zijn van het ene geheel. Deze perfectie wordt aan een persoon onthuld als een stug en onveranderbare basis voor al zijn acties.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: