Spirituele Honger

All the Prophets Wrote About UsOm het spirituele leven te bereiken is het niet nodig om slecht te voelen in onze materiële wereld. We zien dit door het voorbeeld van de Egyptische slavernij, waarbij de Joden alles hadden wat nodig is voor een goed leven. Een nieuwe koning kwam aan de macht in Egypte en de zeven jaren van hongersnood begon; hoewel, dit is spiritueel in plaats van materieel honger.

Ze bouwden prachtige steden voor Farao; Pitom en Ramses. Wat bedoelen we wanneer we zeggen “voor Farao?” Het was gedaan voor hun egoïsme! Ze bouwden hiervoor een geweldig leven. Echter, het werd ineens onthuld dat alles leeg was… en dat we van zo een leven weg moeten rennen, ondanks al het verzadigd welzijn.

Ik voel dat het spirituele leven meer belangrijker is dan het materiële leven en dat het beter is dood te gaan dan zonder te leven. Ik kan dit leven niet meer leven; ik moet het spirituele onthullen. Daarom ben ik bereid om de duisternis en de woestijn in te rennen.

Deze staat wordt, uit Egypte komen, genoemd. Het is wanneer een persoon zijn prioriteiten moet veranderen en ze tegenovergesteld moet maken aan wat algemeen geaccepteerd is. Hoewel, de wereld hoeft zich helemaal niet bloot te leggen aan het materiële lijden. In plaats zouden we alleen moeten lijden aan het ontbreken van spiritualiteit, niet van de materiële problemen.

Een persoon kan niet worden gedreven in de spirituele wereld met een stok. Mensen gaan naar godsdienst en psychologen voor materiële problemen. Men moet spiritualiteit missen. Dit hangt af van hoe snel zijn punt in het hart is onthuld en hoe ruim we in staat zijn om de wetenschap van Kabbalah te verspreiden.

Zonder de verspreiding van deze kennis zal spirituele bevrijding niet plaats kunnen vinden. Een persoon is niet in staat om een methode van spirituele onthulling op zijn eigen uit te vinden; men moet het op de één of ander manier ontvangen. Daarom noemde Baal HaSalum de verspreiding van de wetenschap van Kabbalah “De Hoorn van Messias” sinds zonder dit, de wereld geen kans heeft om voor het betere te veranderen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed