Spiritualiteit Is Vreugde

Building the Third TempleWanneer iemand niet vol vreugde is, dan bevindt hij zich niet in een spirituele staat. In spiritualiteit werkt het als volgt: als je wilt overgaan naar de volgende staat moet je eerst je huidige staat afmaken. Dat betekent dat je vreugde moet bereiken in het huidige en er mee instemmen, alsof je het verzegelt. Pas dan ga je over naar de volgende staat.

Als je geen vreugde bereikt in je huidige staat dan zul je het nooit afmaken en misschien daal je nog verder af. Zelfs als je al bent begonnen met het ontwaken en je de spirituele staat voelt, als hierover geen sensatie of vreugde voelt, zul je terug worden geworpen naar een plaats waar je geen spiritualiteit voelde.

Het bewijs dat je huidige staat hebt afgemaakt is een gevoel van complete leegheid in je egoïstische verlangens, en het gevoel dat je er boven wilt staan, in een grotere kracht van het geven. En als je vreugdevol bent betekent het dat je echt verlangt naar de eigenschap van het geven, de volgende staat. Dan ben je gereed om een toevoegend verlangen te ontvangen.

Het doet er niet toe wat er gebeurt op de weg van je correctie afdalen of stijgen. Je zou altijd gelukkig moeten zijn, als een klein kind dat iets probeert en gelukkig is of het succes heeft of niet. Het meest belangrijke is de inspanning die hij doet. Dit geeft hem de mogelijkheid om te groeien.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: