Op Zoek Naar Mijn Ziel

peg.jpgEen vraag die ik ontving: Welke verlangens in mij behoren tot het “stenen hart” die gecorrigeerd zullen worden aan het einde van de laatste correctie?

Mijn Antwoord: Alle verlangens waarover gesproken wordt in de wijsheid van Kabbalah, zoals GE, AHP en het stenen hart, zijn gebroken verlangens. Eens waren we samen verbonden door hen, maar deze verbinding werd afzonderlijk gebroken. Deze verlangens zijn totaal niet gericht om de vervullingen van deze wereld.

In feite, de gebroken verlangens die tussen ons bestaan is eigenlijk de afwezigheid van verbinding tussen ons, maar we voelen ze helemaal niet. Voel ik echt dat ik niet verbonden ben met jou, dat ik deze verbinding mis en dat het gebroken is? Heb ik er echt spijt van dat ik jou haat?

We nemen niet eens de verlangens waar die gecorrigeerd moeten worden. Voor nu is niets te corrigeren sinds we niet zien wat er mist en wat er gebroken is. Dit is waarom geen van ons verlangens heeft die behoren tot de ziel, behalve voor het enige punt in de hart (in degene waarbij het al wakker geworden is). Het wordt het begin van onze ziel als we onderscheidt gaan maken in onze verbindingen die binnenin correcties vereisen.

Tegelijkertijd hebben de gewone menselijke verlangens geen relatie tot onze verbinding met andere zielen. Dit is waarom we nog geen ziel hebben, maar alleen materiële lichamelijke verlangens die geen relatie hebben met de ziel.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed