Monteren Van De Gemeenschappelijk Ziel

criticalEen vraag die ik ontving: Wat is het voordeel van het breken van de gemeenschappelijke ziel?

Mijn Antwoord: We kunnen hiervoor een televisie als voorbeeld gebruiken. Alhoewel het een gecompliceerd apparaat is, weet iedereen de knoppen te gebruiken en de werking hiervan; het functioneren is geen enkel probleem voor kinderen. Maar laten we stellen dat de televisie in hele kleine stukjes breekt en met geen andere optie dan dat ik het moet maken. Denk eens hoe slim ik zal worden nadat ik alle delen aan elkaar heb gemonteerd! Ik zal de hele structuur moeten weten; alle delen van plastic en metaal, alle draden and onderdelen, de werking en verbindingen en de wetten van hoe de onderdelen samenwerken. We spreken over een compleet en totaal breken, dus ik moet alles weten om het te kunnen maken.

Vervolgens, met alle respect tot het breken in spiritualiteit, kom ik tot een begrip hoe alles is geregeld en Wie het gemaakt heeft. Hij geeft alles van Hemzelf in deze creatie en dus kom ik tot een begrip en besef van de Schepper Zichzelf. Met andere woorden, voor het breken, de gemeenschappelijk is de ziel van Adam HaRishon compleet anders dan na het breken en de correctie. Door het breken en hereniging, in plaats van instinctief kennis over hoe te “druk knoppen” en acties ondernemen op het niveau van dieren, die de natuur me dwingt uit te voeren, verzamel ik de hele schepping bij mezelf, bereik het Einde van de Correctie, waarbij de hele schepping van mij wordt en bij dit maak ik mij de geest van de Schepper eigen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed