Je Spirituele Vooruitgang Uitbeelden Door Muziek En Dans

worldwideEen vraag die ik heb ontvangen: Waarom schrijven zoveel Kabbalisten muziek?

Mijn Antwoord: Muziek, theater en dans zijn alle manieren om spirituele vooruitgang uit te beelden. Het is geen toeval dat muziek en dans twee van de zeven wetenschappen waren die iemand zich eigen moest maken in vroegere tijden voor hij kon beginnen met de wetenschap van Kabbalah. Ze werden beschouwd als wetenschappen, omdat iemand het Hogere niveau uit moest beelden met muziekgeluiden en bewegende dans, en door middel van zang.

Woorden zijn ook muziek. Ik kan mijn sensaties uitdrukken in woorden en ook in noten. Iedere muzikale compositie vertelt vervolgens over de wetten van oorzaak en gevolg. Muziek is een taal. De TaNTA (de volle KLI-Taamim, Nekudot, Tagin en Otiyot) ook wel gebruikt in de geschreven taal, word ook toegepast in muziek en dans. Het maakt niet uit welke vorm je gebruikt om de verbinding te leggen tussen de Kli en het Licht, het zal altijd bestaan uit TaNTA. Dezelfde frase kan uitgedrukt worden in woorden, muziek en door middel van de dans.

Echter drukt Kabbalah zich uit door de opname van de relatie tussen de vaten en het Licht dat ze vult en die de basis is van iedere universele taal.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed