Bedank de Schepper Voor Moeilijkheden

A New Year's Wish to the WorldEen vraag die ik ontving: Tijdens het Zohar gedeelte van de ochtend lessen, voel ik dat ik er helemaal niets van begrijp maar, desondanks, voel ik een aspiratie en verbinding met het materiaal.

Echter, tijdens de avond lessen, weet ik niet wat ik met mijzelf moet doen. Ik voel me compleet afgesloten van het materiaal, overweldigd door gedachten van dagelijkse problemen en niet in staat om me te concentreren op de les. Wat kan ik doen om mij te richten op het materiaal? Is er een directe, automatische handeling die gedaan kan worden in dergelijke toestand?

Mijn Antwoord: De automatische actie om te vechten tegen de moeilijkheden is te danken aan de Schepper die ze stuurt. Ten slotte, “Er is geen ander dan Hij”. Hij creëert deze moeilijkheden voor jou; Hij bestuurt je hart en je verstand. Het staat vanzelf dat Hij het beste weet wat hij aan jou op elk moment geeft.  Hij stuurt al deze dingen naar jou, precies om je in verwarring te brengen, om je in onwetendheid te laten, niet te kunnen concentreren, om je af te leiden door jou te laten denken aan je dagelijkse activiteiten, problemen en zorgen.

Waarom? Als, in het midden van al deze verwarring, massa aan problemen en afleidingen, je in staat bent om al je kracht te vinden om te verbinden met slechts een heel klein deel van de tekst en al is het alleen maar voor een paar minuten, dan ligt hierin je verdienste.

Aan de andere kant, als je bij de les zit met een heldere geest en voelt alsof je in de spirituele wereld aan het vliegen bent, kan het zijn dat je helemaal niet op de juiste plaats bent. Jouw inspanning ligt in het proberen te verbinden met de spirituele wereld, zelfs een klein beetje, ondanks al je kleine “slangen” (egoïstische verlangens). Dit is precies wat je nodig hebt.

Later, zullen plotseling de grote openbaringen komen. Precies door deze moeilijkheden en vertrek, worden de openbaringen bereikt. Het staat geschreven “de Thora zal uit Zion komen (vertrek van het licht).”

Als je verstand niet functioneert of je humeur is slecht, denk dan niet dat het geen zin heeft om naar de les te komen en naar de Zohar te luisteren. Deze berekening is absoluut niet waar; de helderheid van het verstand of emotionele toestand is niet belangrijk. Als je werkelijk worstelt met je afgescheiden en verward te voelen, maar je nog steeds probeert om een verbinding te maken met het materiaal zoveel als je kan, zelfs als je alleen maar een moment verbinding maakt, haal je hier meer uit dan tijdens de staten van grote inspiratie. Dit is omdat inspiratie van Boven wordt gegeven en het zwelt je gewoon op zoals lucht een ballon vult. Maar, het ware voordeel komt door hard werk en inspanning ondanks de moeilijkheden.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed