Als Vrede Begint

Fulfillment Can Only Be SpritualIn iedere staat zijn er twee lijnen: de Schepper en het wezen, of schenken en ontvangen. Deze twee lijnen staan tegenovergesteld aan elkaar; er is absoluut geen link tussen hen. Additioneel, des te meer we vooruitgaan, des te meer deze lijnen uiteenlopen. De midden lijn die tussen hen in loopt is niet echt een punt van contact. Deze twee lijnen dalen helemaal naar beneden, terwijl de midden lijn van boven begint, in het hogere niveau.

Ik ben nooit in staat om deze twee lijnen te verbinden in mijn huidige toestand, maar alleen als ik me verbind met die Ene Hogere, door mezelf hiervoor te weg te cijferen en naar het volgende niveau te stijgen. Als ik daar eenmaal ben, zullen de twee lijnen die ik voelde in mijn vorige niveau zich met elkaar verbinden in één. Zij zullen niet langer tegenovergesteld staan aan elkaar ook al waren ze ervoor polair en tegengesteld.

De midden lijn is altijd boven de andere twee en het kan bereikt worden door stijgen boven rede – dit is de definitie van het “volgend niveau”. Daar zal de tegenstrijdigheid verdwijnen.

Deze tegenstrijdigheden worden doelbewust aan ons gegeven. Want wij zijn niet in staat om hier mee om te gaan, de tegenstrijdigheden dwingen ons om omhoog te stijgen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed