Afgunst, Eer En De Omgeving

why20does20everyone20hate20israelWe bezitten geen andere middelen om vooruit te gaan, geen ander hulpmiddel dat ons vooruit helpt gaan, dan de invloed van de omgeving. Als ik volkomen en volledig gericht ben op mezelf, welke kracht kan me dan in de tegenovergestelde richting duwen, weg bij mezelf vandaan en naar het buiten toe gericht? Ik bezit zulke krachten niet.

Al mijn krachten werken “omwille van mezelf”, “voor mij”. Hoe kan ik een tegenovergestelde handeling produceren, een handeling “omwille van de ander”? Waar kan zodanige natuurkracht vandaan komen?

Om deze reden is onze ziel verdeeld in tweeën: ik en de omgeving, de wereld. De enige vrijheid die ik heb is om te kiezen wat belangrijker is. Als je spiritualiteit wilt bereiken, moet je je omgeving op een dergelijke manier organiseren zodat het een hogere prioriteit heeft dan jijzelf. In werkelijkheid is dit geen externe omgeving, maar je ziel, je AHP, de “bekleding” en het “huis” van de Kli van je ziel, die zich alleen maar buiten jou lijken te bevinden.

Afgunst en eer trekken je naar een bepaalde omgeving toe, naar de delen van je ziel. Zodat je deze onderdelen op een kunstmatige manier kunt organiseren, opdat ze jou zullen beïnvloeden.

Vanaf ons niveau, zijn we deze psychologische benadering gegeven. Toch is het innerlijk een spirituele aanpak. Ik verbind me met de verlangens (Kelim) die mij zogenaamd omringen, en gebruik mijn gevoelens van afgunst en eer. Door dit te doen, trek ik deze verlangens terug naar mezelf zodat ze met me verbonden zullen zijn en mijn waardesysteem zullen organiseren.

Wat is dan de bron van eer en afgunst? Het is het breken van de ziel in twee delen: ik en mijn wereld. Door er naar te verlangen om de “hulp tegen hem” tegen mijn ego te gebruiken, betrek ik mijn externe verlangens zodat ze mij op hun beurt zullen beïnvloeden.

Als gevolg ontdekken we dat we met onszelf aan het werk zijn, met onze verlangen, met onze eigenschappen en hoe dit vanaf het begin opgezet was. Maar zonder de omgeving te organiseren, is de andere kracht die mij “aan mijn oor” kan meetrekken, en me in de richting van de ware verlangens kan duwen (mijn ziel), niet aanwezig en zal het ook nooit onthuld worden.

Er is geen andere kracht in de wereld dan de omgeving. Het lijden kan ons alleen maar gevoeliger maken, en ons ertoe dwingen om op zoek te gaan naar een oplossing. Maar de oplossing zal hetzelfde zijn: om jezelf onder de invloed van de omgeving te plaatsen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed