Laat Het Licht Ons Verbinden

onlythingWanneer we samenkomen, in plaats van te denken dat we met anderen willen verbinden, moeten we denken aan dat we willen dat het Hogere Licht ons zal verbinden. Zonder verbinding met het Hogere Licht zal ieder andere verbinding verkeerd blijken te zijn en zal alleen maar leiden naar nog meer haat. Dit moet duidelijk gemaakt worden naar de mensen om ons heen. Anders zal het lijken alsof we over liefde en vriendschap praten op dezelfde manier als vele anderen mensen en organisaties in de wereld doen.

We praten niet over hetzelfde onderwerp dat in deze wereld wordt begrepen als “liefde”. De liefde waar wij over spreken is het resultaat van de aktie van het Hogere Licht. Liefde zal geboren worden als een resultaat van deze aktie. Op dit moment weten we niet echt wat het is; we gebruiken gewoon hetzelfde woord hiervoor. In werkelijkheid is liefde heel anders dan wat wij ons nu kunnen voorstellen.

Om liefde te voelen willen we het Licht tussen ons voelen. Het is de kracht die ons verbindt in één geheel. “Jij en Ik” is alleen maar een middel om deze Kracht te onthullen. Wat is de werkelijke reden voor mij om aan jouw kant te staan? Ik heb je nodig om het doel, onthulling van de Schepper, te bereiken. Ik gebruik jou hiervoor en andersom. Alleen wanneer het Licht komt en de verbinding tussen ons creëert zal ik weten wat van jou houden betekent en niet hiervoor. Als het voor mij lijkt dat van jou houden hiervoor gebeurt, is dit een begoocheling.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed