Ik Ben Mijn Eigen Ergste Vijand

humanbeingEen vraag die ik ontving: Wie is de ergste vijand van een persoon in het spirituele werk?

Mijn Antwoord: De ergste vijand is de persoon zelf, zijn kwaliteiten, die tegenovergesteld zijn aan die van de Schepper! Ze worden geleidelijk aan ons onthuld in hoeverre we ze kunnen weerstaan. Anders zouden we verlamd zijn en niet in staat zijn om zelfs maar enig innerlijke of uiterlijke actie te ondernemen. Daarom wordt de verhulling stapsgewijs aan ons onthuld, het laat ons zien dat we helemaal niet bestaan als een individu!

Een klein gedeelte wordt aan mij onthuld in de mate dat ik me aan de Schepper kan vasthouden. In verhouding tot alle andere gedachten, verlangens en kwaliteiten, wordt er niet aan mij getoond hoeveel ik wordt beheerst door Boven. Het is ingeprent in mij dat het lijkt alsof ik alle beslissingen zelf maak. In andere woorden, alleen geleidelijk aan wordt aan mij bekend gemaakt dat ik eigenlijk helemaal niet besta – Ik ben gewoon een pop, waarvan de draden worden getrokken!

Hoewel, in de mate dat ik mijzelf kan wegcijferen voor mijn omgeving en de Schepper en mijn vrijheid van keuze kan gebruiken, wordt aan mij onafhankelijkheid verleend. Een mogelijkheid wordt aan mij onthuld om steeds meer kleine delen van mijn onafhankelijke karakter op te bouwen – totdat ik stijg in al mijn grootheid. Dit betekent dat ik zal bestaan in eenheid met de Schepper – in het tegenovergestelde verlangen, maar in dezelfde intentie.

Het blijkt dat we nooit uit het gezag van de Hogere Kracht komen, maar geleidelijk zal de verhulling verdwijnen volgens onze bereidheid om de Schepper te bereiken. Het is alsof er voor mij een gordijn open gaat. Ik ben eerst in totale duisternis, waarin ik denk te bestaan en waarin ik onafhankelijkheid ervaar. In de mate dat ik het feit dat ik hulpeloos ben kan verdragen, deze innerlijke klap kan volhouden, deze schaamte en me aan de Schepper kan binden, zal het gordijn steeds meer voor mij open gaan en de verhulling zal vervagen.

Alles hangt af van mijn toestand. De staat zelf verandert niet – alleen mijn waarneming verandert.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed