Het Voortzetten Van De Oneindige Stroom Van Onderlinge Verbindingen

In all life situations, your behavior should be determined only by the spiritual goalEen vraag die ik ontving: Als een groep zijn leraar verliest kan de groep dan nog vooruitgaan?

Mijn Antwoord: Alles dat nodig is voor de vooruitgang van de groep en jouw spirituele vooruitgang is al gevat in de zin van duizenden lessen opgeslagen in onze archieven. Hoe sterker je onderlinge verbinding hoe meer stadia je zult onthullen in die lessen. Alles hangt af van de Kli (het vat) meer dan van degene die het vult.

Als je een sterkere onderlinge verbinding bereikt zul je voortdurend nieuwe dingen in alle lessen ontdekken. Over tien jaar zul je hogere gradaties in lessen ontdekken die op dit moment al tien jaar oud zijn. Alles hangt af van de “gebruiker”, zijn sensitiviteit en openheid. Je zult voortdurend nieuwe lagen ontdekken in hetzelfde materiaal. Innerlijke veranderingen zullen het mogelijk maken voortdurend diepere onthullingen uit te voeren. Een sterkere verbinding zal je in staat stellen alle navolgende gradaties in de voorafgaande lessen te onthullen.

Het heengaan van een leraar is niet het einde. Het leven gaat door, een nieuwe vorm van leiding komt van boven en de groep beweegt zich vooruit. Dit is hoe het zou moeten zijn in het groeiproces. Volgens hetzelfde principe veranderen we onze houding naar een kind als het ouder wordt. Na bepaalde tijd zal het kind zelf voelen wanneer het zich moet gaan scheiden. Op dezelfde manier wordt een leraar voor een bepaalde tijd aan een persoon gegeven en dan weer weggenomen. De leraar ontvangt een andere missie en dat geldt ook voor de student. We zullen deze veranderingen moeten zien als een oneindige stroom van verbindingen tussen de Kelim (vaten).

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed