Het Is Niet Makkelijk Om Toe Te Geven Dat Je Een Egoïst Bent

whatissinEen vraag die ik ontving: Waarom is het zo moeilijk om toe te geven dat ik een egoïst ben en om het kwaad in mij te vinden?

Mijn Antwoord: Omdat een persoon een levend wezen is, bezit hij een beschermende kracht. Hij moet zichzelf beschermen, zijn leven, zijn natuur en zijn “Ik” lijkt op hoe een schil (Klipa) een appel beschermt zolang het aan het groeien is. Als er een beschadiging in de schil zit, zal de appel gaan rotten zonder ook maar de rijpe staat te hebben bereikt. Daarom moet de schil er altijd zijn om het te beschermen.

De ego is Klipa en moet beschermd worden naarmate het verlangen hierin groeit. Wanneer het verlangen, dat zich hierin bevindt vol wordt, dan kan de Klipa verwijderd worden en het verlangen (het fruit dat zich hierin bevindt) gebruikt worden. Daarom, zo lang als we groeien zal onze egoïsme ons beschermen door het niet toe te staan ons het kwaad te realiseren, omdat het kwaad nog steeds niet bereikbaar is. Als er geen Klipa was zouden we huilen en schreeuwen naar de Schepper zoals een klein kind die huilt en zijn moeder roept over elk klein dingetje dat er met hem gebeurt.

Ons ego sluit ons op van binnen, het maakt van ons een “hart van steen” en het staat niet toe dat we de Schepper om correctie vragen. Een persoon zegt, “Dus, we staan tegenover de Schepper en leiden een machtstrijd met Hem. Dit is waarom Pharaoh zei, “Wie is de Schepper dat ik zou moeten luisteren naar zijn stem?” We willen dat de Schepper alles doet wat wij verlangen. We gaan niet naar hem toe met een vraag, maar met een eis.

Inderdaad, de eis moet aanwezig zijn, maar het moeten komen van de volle, rijpe ego, de “kwade neiging”. Om dit te bereiken heeft zijn tijd nodig omdat het heel moeilijk is voor een persoon om het feit te accepteren dat hij een egoïst is. Niettemin, uiteindelijk, onder de invloed van het Licht, bereikt men een breek punt, een staat genaamd “de poort van tranen” waar een persoon voelt dat hij niets heeft.

Op dit punt is een persoon klaar voor alles. Hij zegt aan de Schepper, “Doe wat je wilt. Het kan me niets schelen als ik nooit meer iets ontvang. Het kan me niets schelen dat ik niets heb. Laat me alleen stoppen met zijn wie Ik ben! Haal alles weg, maar alsjeblieft haal me uit deze staat! Ik kan het niet meer aan omdat ik tegenovergesteld ben van geven.”Dit is het punt van innerlijke crisis welke in een persoon wordt onthuld.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed