Geduld Is De Sleutel Naar Een Helend Proces

mutual.jpgWij worden beïnvloed door het Hogere Licht, dat ons verhoogt boven onze egoïstische verlangens.

We moeten later wel doorgaan om uit dit verlangen te komen en wij moeten dit zelf doen. Wanneer het Licht ons verheft, laat het ons doen lijken alsof we aan Egypte ontsnappen. Maar, kunnen we werkelijk Egypte ontsnappen als het zich binnen in ons bevindt, als het onze eigen natuur is?

Dit brengt en vraag naar ons: Wat betekent het dat we in de woestijn zijn? Het is wanneer Egypte naar mij terugkeert en ik moet uit ieder deel hiervan zien uit te komen. Dit wordt bedoeld met de 40-jarige reis door de woestijn. Het is wanneer ik achtereenvolgens mijn verlangens verhoog en een onderscheid maak, zoals een menselijk embryo waarvan de organen zich ontwikkelen volgens een volgorde, één na de ander. Eerst ontwikkelt zich één deel, dan een ander; en de ontwikkeling gaat in één richting gevold door een ander, terwijl het verschillende problemen overwint. Het proces van groei en ontwikkeling van de ziel is gelijk aan dat van een embryo in de baarmoeder van zijn moeder.

We moeten het waarderen dat we het boek van Zohar hebben omdat dit onze redding betekent die ons verandert van één dag naar de volgende. Hoewel, we zullen het resultaat niet voelen, totdat de bedoeling in zijn geheel op ons begint in te werken. Het werkt langzaam, net zoals een medicijn die aan een persoon is voorgeschreven en die hij elke dag moet innemen, maar zal zich pas na enkele weken beter voelen.

In de tussentijd gaat hij, iedere dag, door met het innemen van het medicijn, maar voelt zich zelfs zieker. Hetzelfde gebeurt met onze spirituele ontwikkeling. Daarom moeten we geduldig zijn en constant meer inspanningen leveren, ook al lijkt het alsof het medicijn niet werkt – todat het vat overloopt.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: