Duisternis Is Het Licht In Vermomming

You Can't Teach Anyone Through ForceDe Zohar, Hoofdstuk “Bo (Kom naar de Farao)”, Punt 63: Overeenkomstig, vielen Bina, Tifferet en Malchut van de levenloze Nijl ook in Keter en Hochma, van de Nijlen gedurende de Katnut. Gedurende Gadlut, verheft de levenloze Nijl zijn Bina, Tifferent en Malchut er ook in, en samen met ze rijzen de Keter en Hochma van de Nijlen, die GAR van hem ontvangen.

Er is een groot, levenloos rivier, de Nijl die verbonden is met alle kleine Nijlen (rivieren) via hun Galgalta Eynaim. Deze grote Nijl cijfert zijn AHP weg (dit is waarom het levenloos genoemd wordt) met het doel om de kleine zich ermee te laten verbinden. Het wacht op ze, en zodra ze verbonden zijn, begint hij ze te verheffen. Ze stijgen dus van hun eigen niveau naar het volgende niveau.

Op een hoger niveau is er een andere “levenloze Nijl (rivier)”. Ze verbinden zich ermee en stijgen zelfs hoger. Dit is de manier waarop de “spirituele lift” werkt. Wat duister lijkt is altijd het verhulde Licht. Om deze redden is er geen duisternis. Het is alleen duister wegens mijn egoïstische houding ten aanzien van het Licht; dit is waarom het Licht verborgen worden. Het schijnt naar me toe met zijn tegenovergestelde kant, wat de reden is dat het Hebreeuwse woord voor het Licht “Ohr” is, terwijl in het Aramees het woord “Ohrta” nacht betekent. Het is om deze reden dat deze twee talen tegenovergesteld aan elkaar zijn als een voorkant en een achterkant.

Duisternis bestaat niet. Het bestaat alleen ten aanzien van onze ongecorrigeerde verlangens. Er is geen duisternis in het gecorrigeerde verlangen. Om deze reden, is het zo dat zodra ik in een slechte bui ben en niet geïnspireerd ben, het betekent dat ik een kans heb om mezelf wakker te schudden en een grotere verbinding te krijgen met de Hoogste, juist door de duisternis die ik voel.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed