De Taal Van De Zohar Uitpuzzelen

ecologyDe Zohar, Hoofdstuk “Ki Tazria (Als Een Vrouw Bevalt)”, punt 162: “Een enkele getuige zal niet tegen de man opkomen, wegens enige schuld of zonde… het gebeurt bij het bewijs van twee getuigen”.

We moeten er rekening mee houden dat de taal van De Zohar niet altijd soepel is. Dit boek kwam naar ons toe na bij elkaar geraapt te zijn uit separate pagina’s. Soms ontbreken er bepaalde hoofdstukken en er zijn veel onafgemaakte zinnen. Vaak vult Baal HaSulam het met commentaar aan, waarbij hij zegt dat bepaalde inhoud te verwaarlozen is en dat er geen verband is tussen de delen van het boek.

Desondanks kunnen we niets erin veranderen, ook al is het overduidelijk dat de tekst samen is gesteld uit de delen die beschikbaar waren. Wat we als het Boek van Zohar beschouwen, is eigenlijk een klein deel van wat er oorspronkelijk geschreven werd.

Aan de andere kant moeten we begrijpen dat dit feit de kracht van het boek niet vermindert, noch zijn vermogen om ons het Licht te bezorgen. Het feit dat we dit boek in zijn huidige vorm hebben betekent dat dit precies hetgeen is wat we voor de correctie van onze ziel nodig hebben. De taal van het boek is niet altijd duidelijk en we komen op veel plekken vage delen van alinea’s tegen. Dit is het bewijs van de authenticiteit van de tekst.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed