De Matrix Van Onze Realiteit

It Takes Time, Effort and Experience to Reveal the Upper WorldOmdat de wetenschap van Kabbalah alleen spreekt over wat er in ons bestaat, wordt het de innerlijke Thora genoemd, een innerlijke wijsheid. In realiteit bestaan onze lichamen en al deze materie niet. Daarom wordt deze wereld een denkbeeldige wereld genoemd. Zodra we de realiteit op de juiste manier waarnemen, beginnen we te voelen dat dit alles alleen in ons verlangen bestaat. Ons verlangen geeft ons verschillende niveaus van perceptie die bestaan als de levenloos natuur, planten, dieren en mensen. Dit zij eigenlijk verschillende fenomenen in het verlangen.

We moeten ons realiseren dat we binnen in een matrix van gevoelens leven waarin alles exclusief bestaat in onze sensatie. Dit betekent dat er het verlangen om plezier te ontvangen is, welke het fenomeen waarneemt dat hierin gebeurt. Daarom is het voor ons belangrijk om dit niet te vergeten, sinds deze aanpak naar de perceptie van realiteit, dat “alles van mij afhangt, beter dan wat zich buiten mij bevindt”, ons stuurt naar onze innerlijke correctie.

We nemen onszelf waar in onze verlangens op de achtergrond van het witte Hogere Licht. Alles is op de achtergrond van het Hogere Licht. De Oneindige Wereld is gewoon het witte Hogere Licht. We zien onszelf daar niet, omdat we dezelfde staat bereiken, waarneming, realiteit en de kwaliteiten, als het Licht.

Ondertussen, de 125 niveaus door welke we zijn neergedaald uit deze toestand zijn de niveaus van een steeds groter wordende afstand van het witte Licht, op de achtergrond waar we onszelf kunnen zien. Daarom is alles wat we rond ons heen kunnen zien ons verlangen welke de levenloos, planten, dieren en menselijk niveau omvat. Dit zijn de 4 niveaus van Aviut (ruwheid van verlangen) in al zijn verschillende innerlijke vormen en welke de metingen zijn van onze verschillen van het witte Licht.

Deze afbeeldingen zijn in werkelijkheid onze realiteit, welke aan ons wordt getoond in de vormen van deze wereld. Onze constante inspanning is dus de ware realiteit te onthullen, te verbinden met de juiste afbeelding van de werkelijkheid, dwingen ons onszelf te corrigeren en te verbeteren en door dit te doen te zien dat we allemaal met elkaar verbonden zijn.

Des te meer we verbinden met elkaar en afstemmen op het witte Licht, des te meer gaan wij voorruit naar onze eeuwige en perfecte leven in de Oneindige Wereld. En al deze fenomenen welke we zien en waarnemen als buiten ons zal voorbij gaan als in een droom.

In werkelijkheid leven we alleen binnen in het witte Licht.

Dit fundamentele punt in de wetenschap van Kabbalah is ontzettend belangrijk, sinds dit de wetenschap van Kabbalah gescheiden houdt van alle geloven, godsdiensten, filosofische leren en verschillende methoden. De wetenschap van Kabbalah verteld een persoon dat hij alleen zijn verlangen moet corrigeren, het gelijk maken aan het witte Licht. Geen lichamelijke uitwendige acties hebben hier iets mee te maken.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed