We Hebben Alles Mee Om Een Spirituele Doorbraak Te Maken

Those Are Study Kabbalah Are Not Scared of AnythingHet belangrijkste bij aanstaande Zohar Congres 2010 is ons innerlijke werk. We moeten de juiste intentie hebben, die iedereen die het Congres bijwoont en de hele natie van Israël het gevoel zal geven dat als de eigenschap van Israël (rechtstreeks naar de Schepper), die in iedere persoon bestaat, en verdeeld is over de Klipot, zich zou verenigen, dit de correctie van de wereld met zich mee zal brengen.

Omdat deze mogelijkheid aan ons geopenbaard wordt, is het een teken dat we geen grotere aantallen nodig hebben om de spirituele openbaring te bereiken.  Aangezien we de kans zijn gegeven om veel krachten uit de hele wereld bij elkaar te brengen, en uit Israël, op een zodanig grote schaal, is het een teken dat alles wat we missen de verbinding tussen iedereen is, en niet nog meer mensen.

Het huidige aantal mensen is reeds voldoende, eenheid is alles wat er mist. Als we ons verenigen, zal de “kaars” oplichten. Door ons te verenigen bouwen we een gemeenschappelijk scherm, en zal het Licht het meteen aansteken.

We hebben de olie – het verlangen om te genieten, en de filter – het scherm, en het Hoogste Licht bevindt zich boven de filter. Als we het scherm hebben dat ons verlangen om te genieten met het Licht verbindt, zal ons verlangen gelijk worden aan het Licht, aangezien het scherm de kracht van overwinnen is, waar een persoon er naar verlangt om zich met iedereen te verbinden ondanks zijn egoïsme dat hem van ze scheidt. Dan gebeurt het – een verbinding komt tot stand.

Ons hele werk, de concentratie van al onze inspanningen ligt alleen in dit punt van eenheid tussen de scherm en het “lont”. De olie zit er onder, het Licht er boven, en in het midden is het punt waarin we ons allen samen moeten verenigen. Dan zal de kaars oplichten en beginnen te branden.

In het verleden dachten we dat onze verspreiding van Kabbalah in de hele wereld en in Israël ons het Licht en openbaring zou brengen. Maar als we de kans worden gegeven om een zodanig grootse gebeurtenis te verrichten – het Congres – dan is het enige wat mist onze innerlijke verbinding. We hebben reeds de kritieke massa bereikt.

Op dit moment moeten we samen met al onze vrienden in de hele wereld denken, hoeveel we dit contact punt, deze “kaars” aan willen steken. We hebben alles mee om het te doen. We hebben de mogelijkheid en nu is alles van ons afhankelijk. We hebben de olie, en het Licht dat ook aanwezig is; we hebben een verzameling van zielen en een bepaalde mate van verbinding.

Het maakt niet uit hoeveel we weten of begrijpen. Elke persoon moet alleen zijn eigen verlangen naar eenheid tussen het Licht en de olie, er alleen aan toevoegen, in de mate waarin hij dit kan. Met andere woorden, elke persoon moet zijn eigen ego overkomen om een lont te maken (schenking) boven de olie uit (het egoïsme). Dan zal het gebeuren. Maar wij zijn degene die dit lont moeten maken – het scherm en het Weerspiegelde Licht.

Het is onmogelijk om het alleen te doen, maar samen is het makkelijk.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: