Wat Is “Zonde” En Wat Is Een Vrouwenzonde?

connectEen vraag die ik ontving: Wat is “zonde” vanuit het perspectief van Kabbalah?

Mijn Antwoord: Een zonde is de scheiding van de Schepper ongeacht iemands spiritueel niveau. Het kan zijn dat hij door 99% van de spirituele ladder is gegaan of alleen maar 1%, het maakt niet uit hoe sterk zijn verbinding met de Schepper is, als hij deze verbinding breekt dan wordt dit gezien als een zonde. Hij valt dan in ontvangst in plaats van geven, waar geven gelijk staat aan verbinding.

Er zijn verschillende niveaus van zonde. De kleinste zonde is wanneer een persoon gescheiden is van de Schepper maar hij verliest nog niet zijn verbinding of gelijkheid met de Schepper. Een grotere zonde is wanneer de Schepper verdwijnt; dit betekent dat de kwaliteiten van een persoon tegenovergesteld zijn van de Schepper. Maar de grootste zonde van allen is, wanneer een persoon tegenover de Schepper staat en zich verbindt met de Farao (egoïsme) door zijn haat voor de Schepper. Er zijn dus verschillende niveaus van zonde, van eenvoudige afstand tot totale tegengesteldheid.

Het tegendeel van zonde is “gebod”- verbinding, bereiking, nabijheid Het heeft ook verschillende niveaus, net zoals de drie fasen van conceptie, voeding en volwassenheid, welke de niveaus van bereiking zijn. Beide zondes (scheiding) en gebod (nabijheid) kunnen alleen plaatsvinden en ervaren worden in een groep, omdat de groep de verbinding van verlangens of zielen zijn. En door hen zullen deze kwaliteiten gevoeld worden in de relatie naar de Schepper toe. Alle goed en kwaad wordt gemeten binnen een persoon’s verbinding met de omgeving en de enige manier om altijd de verbinding en liefde te versterken en bewaren.

Een vrouwelijke zonde is te denken dat er geen verschillen zijn tussen het spirituele werk van mannen en vrouwen en het idee hebben dat alles compleet gelijk moet zijn, tot het wissen van alle verschillen en grenzen toe. Mijn advies is; probeer het innerlijk gevoel van verbinding voor andere vrouwen in Bnei Baruch te ontwikkelen, tot het punt dat je van ze gaat houden. Kijk of je dit aan kan: om de mannen te helpen en bij te staan, omdat zij in staat zijn om de verbinding van zielen te bereiken.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed