Voortgaan Van De Takken Naar De Spirituele Wortels

clip_image001Alle “heilige” boeken beschrijven het spirituele werk dat plaatsvindt in de verschillende delen van Malchut op verscheidene niveaus en in verscheidene onderlinge combinaties.

Een persoon zal deze fenomenen in zichzelf moeten onthullen. Dan weet hij hoe zij heten zelfs zonder erover te lezen in een boek. Dan weet hij wat Esau is, David, de namen van de verschillende engelen en zo voort. Hij zal al deze processen in zijn ziel leren. Dit zijn de processen die worden beschreven in de heilige boeken; ze gaan allemaal over schenken en liefde. Deze kwaliteiten worden “heiligheid” genoemd.

Als een mens dit bereikt dan wordt het zijn leven, zijn gehele innerlijke wereld waarin hij woont. Dan begrijpt hij de reden van de Kabbalisten om dit spirituele systeem aan ons te onthullen middels de “heilige” boeken. Het is bedoeld om ons te helpen integreren in dit systeem door middel van de tekst. Zelfs als we de woorden niet begrijpen en we kunnen de spirituele wortels erachter onderscheiden (omdat alle woorden in deze boeken verwijzen naar hun spirituele wortels) maakt het niets uit. Het belangrijkste is onze “kinderlijke” inzet om het te willen begrijpen. Dit is voor het Licht voldoende om ons te beïnvloeden en ons te laten groeien. Het Licht betreedt onze ziel en corrigeert de kwaliteiten waarnaar de woorden verwijzen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed