Voorbereiding Is De Belangrijkste Tijd

aboveAlleen het Licht kan de waarheid aan je onthullen; Je kan niets alleen doen. Het advies wat Kabbalisten aan je geven is: probeer liefde te bereiken voor je buurman. Als beloning voor je inspanning zal je voelen dat je iedereen haat!

Een nog grotere beloning wordt gegeven; de realisatie van je eigen slechtheid. Na dit zal zelfs nog een hogere beloning komen; je zal begrijpen dat je in staat bent om te handelen zodat het Hogere Licht je kan corrigeren. We moeten door al deze stadia heen en het is onmogelijk om dit alleen te doen. Dit is de reden waarom we bij een Kabbalistische groep worden gebracht. Wij zijn immers alleen in staat om al deze dingen te voelen in de verbinding met anderen, door het oefenen van wederzijds geven.

Deze eerste fase van het realiseren van de menselijke slechtheid is het belangrijkst en moeilijkst fase. Al het andere, na het realiseren van de slechtheid, is snel en relatief simpel uitgevoerd.

Daarom is het overwinnen van de eerste niveau de grootste uitdaging. Het staat geschreven dat “duizend beginnen aan de studie en alleen één komt naar het Licht toe”. Iedereen valt over het eerste niveau: ze vallen, gaan weg, rennen weg en worden van het spirituele pad afgevoerd. De meest moeilijke tijd is de tijd van voorbereiding, omdat deze specifieke niveau van voorbereiding ons klaar maakt voor de rest van het pad.

Voor nu, terwijl we ons in deze wereld bevinden, zijn we ons niet bewust dat we ons aan het voorbereiden zijn voor de niveaus die later komen en duizend verschillende acties. Later, wanneer een persoon een hoog spiritueel niveau heeft bereikt, ontvangt hij een vrije keuze die specifiek is van de voorbereiding. Het vormt de basis voor alle andere acties en het geeft ons de mogelijkheid om deze acties vrij te maken.

Het is anders onmogelijk voor ons om vrijheid te hebben terwijl we op een niveau zitten van ontvangen omwille van geven. Het is alleen wanneer we de “overtredingen” van het verleden onthullen- van de periode van voorbereiding – dat we de mogelijkheid hebben om ons los van de Schepper te voelen en daarom, vrij.

Het is een buitengewoon hoge staat waar je je totaal in Hem bevindt. Maar ondanks dit heb je de mogelijkheid om te zeggen, “ik kan nog steeds onafhankelijk zijn”. Dit is waarom onze voorbereiding zo belangrijk is.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed