Obstakels Zijn Een Kans Om Een Inspanning Te Leveren

clip_image001We moeten voortdurend proberen om binnen ons in, de eigenschappen te vinden die in het Boek van Zohar beschreven zijn. Indien de persoon dit niet doet, voelt men ook geen innerlijk gevecht dat binnen hem in woedt.

Des te meer we ons de eigenschappen die in De Zohar beschreven staan, binnen ons in proberen voor te stellen (zoals de Schepper, de verdorvene, de rechtvaardige, degenen die boete doen en zij die dat niet doen) des te meer we in de materiële zaken verzaken, die ons verwarren. En dit zal ons op zijn beurt een kans geven om een nog grotere inspanning te leveren.

Als we onszelf niet dwingen om deze eigenschappen binnen onszelf te onderscheiden, en in plaats hiervan eenvoudigweg kalm naar de tekst luisteren, zonder wat dan ook in onszelf te zoeken, zullen de obstakels ook minimaal en vaag zijn. Dit zal dan een volkomen andere kwaliteit van de inspanning opleveren.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed