Laat De Glans Van De Shehina Ontwaken

The Soul Is the Property of Bestowal, and Until We Develop It, We Remain AnimalsAls we de Zohar lezen moeten we ernaar streven om ons als een man met een hart te voelen om gelijk te zijn aan het Hoogste Licht omdat we ernaar verlangen de invloed van het Licht over ons aan te roepen. De grote Kabbalist Moshe Cordovero (de Ramak, 15e eeuw) schrijft hier over in zijn boek Ohr Yakar:

“Als we de Zohar bestuderen laten we de kracht van de zielen van de rechtvaardige mannen ontwaken en vernieuwen het Licht dat onthuld werd ten tijde van de samenstelling van het boek. Dus schijnt de Shehina – de verzameling van alle zielen- en verlicht ons met dit Licht. En iedereen die dit boek bestudeerde keert terug en ontwaken het Licht waarmee Rabbi Shimon Bar Yochai en zijn vrienden het destijds hebben onthuld…..”

Daarom verwachten wij dat het Licht dat werd onthuld aan de auteurs van de Zohar ons ook zal beïnvloeden via alle systemen die zij hebben verzameld na de breuk. Zij bereiden deze systemen voor ons voor om door het gecorrigeerde systeem te kunnen worden beïnvloed vanuit de Oneindige Wereld zelf.

Deze grote Kabbalisten handelden naar ons toe op dezelfde wijze als wij in deze wereld handelen naar onze kinderen, met de wens hen een goede erfenis na te laten. Daarom hebben zij het gecorrigeerde systeem voor ons voorbereid, zo ook de Kabbalistische boeken en ander “studie materiaal”. Ze hebben ons ook advies nagelaten hoe een Kabbalistische groep op te bouwen en welke statuten er zouden moeten zijn.

Alles dat ons te doen staat is ons er aan te houden als kleine kinderen met al onze mogelijkheden. Dan zal het systeem dat zij voor ons hebben voorbereid zijn werk kunnen doen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed