Jij Bent Verkozen Uit Miljarden Zielen

All the Prophets Wrote About UsHet is alleen door middel van Het Boek van Zohar dat we in staat zullen zijn om uit de verbanning te komen en verlost te worden, en er is geen twijfel over mogelijk dat we ons nu in deze bijzondere toestand bevinden. We moeten de Schepper danken omdat Hij ons gekozen heeft voor deze missie, en aan de andere kant, is het een grote verantwoordelijkheid. Laat ons het vertrouwen hebben dat de Schepper ons door alle obstakels zal leiden en dat ze ons alleen maar sterker zullen maken.

Ik ben bang en geïnspireerd, en tegelijkertijd bezorgd en zenuwachtig. We moeten bewust worden van onze grote verantwoordelijkheid. Alle generaties Kabbalisten, de mensen die het doel van de schepping en het verlangen van de Schepper verworven hebben, zitten binnen hetzelfde systeem waar wij aan willen behoren. Ze hebben zichzelf reeds gecorrigeerd in dit gebroken systeem van de gemeenschappelijke ziel (Adam HaRishon) en hebben het voor ons voorbereid, waarbij ze ons het vermogen geven om het te accepteren als een globaal systeem waar het niet langer de aparte, gecorrigeerde zielen zijn die het onthullen, zoals in de tijd voor Rabash. Hij was de laatste in de lijn van de Kabbalisten die Kabbalah, de methode voor correctie, aan ons doorgaven. Deze speciale zielen werden ingebed in alle generaties als druppels in een oceaan.

En nu voor de eerste keer in de geschiedenis, sinds de tijden van de laatste verbanning, willen we de laatste, uiteindelijke verlossing verwerven. Dit is de echte uittocht uit Egypte. Bovendien gebeurt het op een bijzondere tijd – net voor de feestdag van Purim, wat voor het Einde van Correctie staat. Deze omstandigheden zijn echt volkomen uitzonderlijk.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed