Je Kunt Jezelf In De Spiritualiteit Niet Toetsen

testyourselfWe moeten niet overdreven over de stadia van de ontwikkeling waar we ons bevinden nadenken. We denken dat des te beter we het materiaal voelen en snappen, des te verder we zullen komen, maar dit is onjuist.

Sommige mensen zijn gevoelig, terwijl anderen rationeel en intelligent zijn. En er zijn degenen die op allebei manieren beperkt zijn. Dit maakt niet uit omdat we niet met ons verstand de stof bestuderen. Bovendien ontvangt een gevoelige persoon niet per definitie de juiste indrukken die voor vooruitgang nodig zijn.

Vooruitgang is absoluut niet afhankelijk van hoe we ons voelen of hoe we de stof voelen. Succes hangt alleen af van onze inspanningen, zoals er geschreven “Ik heb gewerkt en ik heb gevonden”.

Er is geen manier om onze vooruitgang te toetsen die te vergelijken is met hoe we dit met alle andere dingen in onze wereld doen. We kunnen niet controleren of we de juiste gevoelens gevoeld hebben of bepaalde handelingen succesvol of niet goed verricht hebben. Geen van deze criteria bestaan in de spiritualiteit. Vergeet alle systemen in deze wereld. Ze zijn betekenisloos als het op spiritualiteit aankomt.

In spiritualiteit telt alleen de inspanning. Ga je écht helemaal tot het uiterste? Dat is wat de afspraak bezegelt. Dat is de sleutel naar het succes. Er is niets anders.

Niets anders wordt in behandeling genomen. Het maakt niet uit hoeveel goede of slechte toestanden je ervaren hebt, of hoeveel tegenslagen je hebt gehad – deze dingen betekenen niets. Elk moment moet je alleen maar aan je inspanningen denken – in welke mate kun je jezelf dwingen om je met de Schepper te verbinden door middel van de groep? Dit is schenking in de puurste zin van het woord.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed