Je Kunt Je Weg Naar De Spiritualiteit Toe Niet Afspieken

cheatAls we iets binnen onszelf niet op tijd corrigeren, dan blijven we deze “staart” achter ons aan sleuren. Deze staart compliceert ons leven dan, net als en zware last die we rond blijven dragen. Wat heeft bijvoorbeeld een pas geboren baby gedaan om plotseling zoveel problemen en lijden in deze wereld te krijgen? De kwestie is, dat de baby deze wereld in komt met alle “bagage” uit het verleden, en alle dingen waar hij door is geweest en niet gecorrigeerd heeft in de vorige levens. Dit alles wordt aan ons onthuld, omdat we het op een bepaald punt zullen moeten corrigeren. Het is onmogelijk om wat dan ook “over te slaan”.

Neem bijvoorbeeld dat ik in de eerste klas een slechte leerling was, en nu de tweede klas in ga, ook al begrijp ik de helft van de dingen die er geleerd worden niet, omdat ik de stof uit de eerste klas gemist heb. De leraar zegt tegen me: “Je moet alles wat je gemist hebt inhalen. Ga snel en herstel het. Je moet het doen, aangezien je anders niet klaar zal zijn voor de tweede klas.” Maar hoe kun je weten wat je in de eerste klas gemist hebt?

Dit wordt nu aan je onthuld. Maar hoe kun je weten wat er met je in de vorige levens gebeurd is, als je niet eens weet of de dingen die je gister overkwamen goed of slecht voor je waren. Je kunt niet eens het huidige moment goed beoordelen. Toch, als je niet goed oplet in het huidige moment en niet in staat bent om te onderscheiden en je houding te corrigeren om te zien “Dat er geen behalve Hij is” en dat “Hij goed is en goed doet”, wat wil zeggen dat je niet in staat bent om op de middellijn te blijven, welke de lijn is, waar langs men stijgt, zul je dit later moeten corrigeren.

Denk niet dat je van Boven af een “vrijstelling” zult ontvangen voor alles wat je niet gedaan hebt. Je zult niet op die manier kunnen stijgen, omdat alle niveaus met elkaar verbonden zijn door middel van een keten van oorzaak en gevolg. Hoe kun je dus de niveaus die voor je liggen dus voorspellen als je niet begrepen hebt wat er op de vorige niveaus gebeurd is?

In onze wereld voelen we simpelweg niet hoe absoluut onderling verbonden en vastgesteld het systeem is. Maar in de spirituele wereld, bestaat er geen twijfel hier over omdat het systeem door het Licht geschapen werd, dat de wens om te genieten binnen ging en het groter maakte, waarbij een heel universum uit één punt ontstond.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed