Je Begrijpt De Zohar Niet. Punt.

Why Do We See Such a Diverse WorldWanneer we de Zohar lezen moeten we twee dingen begrijpen:

1) Dat we niets begrijpen! Dit is het resultaat van ons verzet tegen dit boek. De Zohar toont onze ware natuur die tegenovergesteld is aan de natuur van de Kabbalisten die dit boek hebben geschreven.

2) Dat we dit boek moeten zien als een “wonder middel”, de bron van onze verbinding en correctie is het enige dat we van dit boek moeten eisen.

Je hoeft geen begrip te eisen, al lijkt het alsof ik begrijp wat beschreven wordt in het boek, bijvoorbeeld wanneer het gaat over Partzufim en Sefirot, of Mozes, Abraham en Egypte, of de woorden nu bekend zijn of niet, het feit blijft dat ik het niet begrijp. De woorden van de Zohar betekenen niet wat ik denk dat ze betekenen.

Er zijn twee vormen van de natuur; ontvangst en geven en allebei worden ze beschreven met dezelfde woorden, symbolen en letters. Maar er is een heel groot verschil wat er eigenlijk achter deze twee werelden bevind- de wereld van ontvangst en de wereld van geven. Er is niets gemeen tussen die twee.

Het heeft dus geen zin om de tekst in de Zohar te begrijpen en interpreteren. In het verlangen om het te “begrijpen”, moeten we niet streven naar een direct begrip (wat onmogelijk is), maar naar het verkrijgen van een tweede natuur. We zullen dan het Licht van Hervorming ontvangen, die ons zal beïnvloeden en onze natuur zal veranderen. Dan, in de mate dat onze natuur verandert, zullen we begrijpen waar de Zohar over praat. Het zal plotseling duidelijk worden en het boek zal aan ons onthuld worden. Daarom moeten we een verband proberen te leggen met het lezen en het zien als een wonder middel en begrijpen dat het ontbreken van ons begrip juist is – het hoort zo te zijn. We moeten vertrouwen op de macht die verborgen is in dit boek, welke de lezer beïnvloedt.

Des te meer ik verlang naar het te begrijpen door een verandering van mijn natuur, des te meer dit boek me zal beïnvloeden. Om te begrijpen waar dit heilige boek de Zohar over praat, moeten we eerst dezelfde natuur, als de kabbalisten die de Zohar schreven, eigen maken. We moeten dezelfde vorm bereiken in welke zij hun gedachten hebben uitgedrukt.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed