Innerlijke Reflectie

clip_image001Al deze externe opbouw, met zijn output op de “computer” monitor is alleen voor mij gemaakt, aangezien ik alleen de uiterlijkheid kan onderscheiden. In de werkelijkheid echter vinden alle gebeurtenissen plaats op de harddrive. Ik heb het vermogen om deze vorm te begrijpen en in de overeenstemming een commando terug naar de harddrive te sturen.

Deze externe vorm gereflecteerd op het scherm is onze wereld. De Zohar wil ons naar binnen van het systeem meenemen, ofwel de Schepper (harddrive), naar de plek waar alle gebeurtenissen plaats vinden en alle krachten handelen.

Ik ben niet in staat om wat dan ook te veranderen door in te grijpen in de handelingen op het scherm zelf. Het is hetzelfde als iets proberen te wissen of nieuwe details op het beeld proberen te tekenen. Het scherm is alleen nodig om hetgeen over te brengen wat er binnen in gebeurt.

Daarom is het belangrijkst om de binnenkant in te gaan, om voorbij aan deze uiterlijke beelden binnen te dringen. Door dit te doen, zullen we de vorm van krachten, informatie en herinneringen (Reshimot) in de spirituele wereld onthullen, die de “harddrive” zijn. Dan zullen we in staat zijn om met alle parameters te werken en alles te veranderen om vervulling te ontvangen. Echter zal dit alleen onder één voorwaarde gebeuren: als we dieper naar binnen gaan.

Daarom maakt het niet uit welke beelden De Zohar voor ons weergeeft. Wat het belangrijkst is dat we het innerlijke beeld willen onthullen waar alles plaats vindt. Onze verlangens handelen hier binnen alsof er niets anders in het universum is behalve het verlangen en het Licht.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed