Hoe Van De Zohar Te Genieten

connectWat leert de Zohar ons? We weten van de wetenschap van Kabbalah dat de Schepper één verlangen heeft geschapen en hier binnen vindt alle verdere ontwikkeling plaats. Deze ene verlangen bevat diverse talrijke, bijzondere verlangens, welke met elkaar zijn verbonden in één systeem, genaamd “Adam” – de gemeenschappelijke ziel.

Dan, volgens zijn programma, begon de Schepper de verbinding tussen te verbreken tussen deze delen van het verlangen. Zij begonnen de verbinding te verliezen tussen elkaar, vergelijkbaar met de organen in een ziek lichaam die stoppen met een juiste verbinding te maken met elkaar. Dit veroorzaakt een onevenwicht in het lichaam en we voelen de symptomen van een aandoening, zoals verhoging van de temperatuur of een drukkend gevoel, de verkeerde chemische samenstelling van het bloed enz. Dit zijn allemaal tekenen dat het organisme zichzelf niet balanceert en dit noemen we een ziekte.

Waarom doet de Schepper dit aan de zielen? Hij doet dit zodat wij ons beschadigd voelen en dan om dit te corrigeren. De ziekte is een beschadiging van de verbinding tussen ons, welke delen zijn van één systeem. Als deze beschadiging tot ons doordringt, beginnen we ons steeds minder verbonden met elkaar te voelen.

Er zijn 125 niveaus in dit verlies van verbinding met elkaar, het is een daling van oneindigheid waar we oneindig met elkaar verbonden zijn, tot de staat waarbij deze verbinding compleet verdwijnt.

Bovendien is er een niveau genaamd “Parsa” langs deze 125 niveaus, waar nog een grotere beschadiging te voorschijn komt; in plaats van een positieve verbinding of de afwezigheid daarvan, vormen wij een negatieve verbinding. Nu wilt iedereen de anderen gebruiken voor zijn eigen doelstelling. Het organisme is niet gewoon aan het sterven, maar het is zichzelf totaal aan het verbruiken.

Deze daling in het verlangen om anderen te gebruiken gaat door totdat het een toestand bereikt waar we totaal alle verbinding met elkaar verliezen – zowel een positieve verbinding om te geven als een negatieve verbinding om ontvangen. In deze toestand bestaan we in totale afwijking aan spiritualiteit, waarbij het ontbreekt aan kennis en verwezenlijking. Dit is het resultaat van onze scheiding van elkaar waarin we deze wereld waarnemen, een denkbeeldige wereld. Waarom is het denkbeeldig? Omdat het doelgericht is opgezet door de Schepper om ons een illusie te geven van zijn afwezigheid.

Wat moeten we doen? We moeten begrijpen dat we de verbinding tussen ons moeten corrigeren. De stijging van de ziel van deze wereld naar de Oneindige Wereld gebeurd tot de mate wij de verbinding tussen ons kunnen versterken. Herstel van de verbinding tussen ons doet deze stijging ontstaan.

Daarom, des te meer we ons voorstellen onze staat met andere zielen, des te meer kunnen wij van de Zohar genieten. Het is immers geschreven van de hoogte van de Wereld van Oneindigheid. De schrijvers van de boek van Zohar schreven een meesterwerk van de verhoging van de 125 niveaus waar zij met elkaar verbonden waren.

Terwijl we de Zohar aan het studeren zijn, moeten we het verlangen voelen om met elkaar te verbinden. Het is niet nodig om “slim” te zijn. Het is genoeg te herinneren dat we alles kunnen bereiken door met elkaar te verbinden.

Trouwens, de Zohar spreekt alleen over de verbinding tussen de zielen. Het legt uit onze verbinding met het globale systeem, genaamd “Adam” met alle andere zielen en hoe we het moeten gebruiken om samen verbinding te maken in een juist, gezond en goed functionerend systeem.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed