Hij En Ik En Wij Samen

onlythingEen vraag die ik ontving: Hoe ga ik mee met de stroom van de Zohar terwijl ik zoek naar deze kwaliteiten in mij en op dezelfde tijd nadenk over mijn verbinding met anderen?

Mijn Antwoord: Tot nu toe voelen we niet hoe al deze processen onderling met elkaar verbonden zijn en dat we allemaal zijn opgenomen in één dezelfde afbeelding, de Schepper en ik. We zijn allemaal met elkaar verbonden in een hele klein en eenvoudige vorm, in de mate van onze overeenkomst met Hem. Wat wij “zelf” noemen is eigenlijk de rest van de wereld – het levenloze, vegetatieve, dierlijke en menselijke niveau binnen in mij en de Schepper is een grote hoeveelheid aan krachten en redenen.

Wij moeten daarom oefenen en hiervoor het Boek van Zohar gebruiken om de eenheid en het punt van verbinding te zien. “Ik”ben één , “de Schepper” is één; en samen “wij” zijn eenheid als één geheel.

Totdat dit gebeurt voelen wij ons vervreemd, gescheiden en verward, maar geleidelijk beginnen we te veranderen. Het is net zoals een kind dat opgroeit, alleen de inspanning die we maken zal ons helpen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed