Elke Korrel Zand Verbergt De Oneindigheid

playingDe Zohar, Hoofdstuk “BeHaalotcha” (Als je de kaarsen opstapelt), punt 13: Hoe aangenaam zijn de woorden in de Thora, aangezien elk woord een subliem geheim is, en de hele Thora wordt genoemd “superieur”. We hebben geleerd dat dertien eigenschappen in de Thora, waarmee bedoeld wordt dat alles een onderdeel was, en er mee ophield om een onderdeel te zijn, er niet mee opgehouden is zodat het naar zichzelf toe zou wijzen. Het is er mee opgehouden, om over het geheel te kunnen leren.

In onze wereld, kunnen we analyse en synthese gebruiken om het geheel te verdelen in aparte delen en elk onderdeel apart te bestuderen. De echte wereld is echter net als een holografisch beeld waar elk onderdeel het hele universum bevat, en alleen ten aanzien van het individu als een apart onderdeel handelt. Daarom moeten we altijd naar het algemene streven.

Zelfs als we een klein onderdeel verwerven, moeten we begrijpen dat het alles bevat. Spirituele verworvenheid heeft altijd betrekking op het algemene, op de plek van de bestudeerde eigenschap in het algemene systeem. Zonder de algemeenheid te bestuderen, is het onmogelijk om de bijzonderheid te bestuderen.

In zijn artikel “De Toekomstige Generatie” schrijft Baal HaSulam dat we eerst een virtuele Staat van Kabbalah op moeten zetten en daarna een materiële, die alle onderdelen van de toekomstige structuur van de wereld zou bevatten – een miniatuur wereld. In overeenstemming hiermee moet zelfs onze internet pagina gestructureerd zijn als een complete, hele staat van Kabbalah, waar alles op te vinden is, wat nodig is voor de generatie van het tijdperk van correctie om met elkaar te communiceren.

Dit zal een klein onderdeel zijn van een nieuwe werkelijkheid, maar het zal ook absoluut heel zijn, zonder dat er één enkel detail vergeten is. Het zal inderdaad een onderdeel van de werkelijkheid zijn, ten aanzien van ons, terwijl we ongecorrigeerd zijn. Maar naar mate we onszelf corrigeren, zal dit onderdeel de hele wereld en de hele werkelijkheid opslokken, en het hele universum zal er in komen. We zullen er niets aan toe kunnen voegen. Tenslotte, bevat in de spirituele wereld elk onderdeel de algemeenheid en alleen onze onjuiste kijk ziet het als een onderdeel, aangezien we niet in staat zijn om het geheel te bevatten. Maar we moeten altijd begrijpen dat voor ons de oneindigheid ligt.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed