Een Steen Gescheiden Van De Berg

The Soul Is the Property of Bestowal, and Until We Develop It, We Remain AnimalsHet staat geschreven dat de ziel van een mens een deel is van de Schepper op dezelfde manier dat een steen die die van een berg afbreekt een gedeelte van de berg blijft.

De Schepper heeft één gemeenschappelijk verlangen gemaakt waarin alle zielen verbonden zijn met elkaar in één ziel genaamd “Adam” welke gevuld is met het Eeuwige Licht.

De staat van deze ene ziel is genaamd de Wereld van Oneindigheid. Nu voel ik me als een klein deeltje dat is afgescheiden van de andere delen of zoals een punt in een groot systeem. Wanneer ik verlangen naar verbinding met anderen, door aan hen te geven en van hen te ontvangen omwille van gelijk zijn aan de Schepper, ontvang ik zijn vorm en kom ik dichter bij Hem. Als ik mijn liefde deel met andere zielen ( dit betekend, met de andere delen van het systeem) dan zal ik transformeren van een steen in een berg.

Door verbinding met anderen krijg ik hun verlangens, omdat een ander persoon’s verlangen alleen bereikt kan worden als ik van hem hou. Dit is waarom staat geschreven “hou van je naaste als van jezelf, is de grote regel in de Thora,” waarbij het woord Thora het “Hogere Licht” betekent en welke het hele systeem van zielen (de Schepper) vervult.

Wanneer ik mijn vriend’s verlangen verbind aan mijn eigen, worden wij één enkel geheel en wij beiden worden mij. Dan, door mijn vriend, verbind ik met een derde persoon en ook hij wordt verbonden aan mij en komt dichter bij mij. Dit is hoe ik geleidelijk aan verbind met andere zielen.

Des te groter mijn verbinding met anderen, des te hoger mijn spirituele verhoging. Dus als mijn verbinding groeit, klim ik de trappen naar boven van de spirituele werelden en transformeer ik van een kleine steen naar een hele berg.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: