De Middelste Lijn Vinden Is Onze Grootste Taak

chronology.jpgAls je minder geeft dan je aan kunt, dan is het niet geven. Dit is hoe de middelste lijn gebouwd is. Het kan niet ontstaan tenzij er een nauwkeurige handeling van maximaal geven is.

De middelste lijn bestaat in eerste instantie niet en we weten zijn grootte niet, maar het vormt de volledige “mens” in ons. We moeten deze mens ontwikkelen zodat hij gelijk is aan de Schepper. Dus, hoe ontwikkelen we de middelste lijn naar de Scheppers beeld, als het bestaat uit twee krachten, vrouw en man, links en rechts? We weten niet wat deze verbinding is of welke vorm dit wezen, genaamd “mens ” moet hebben. Wanneer hij geboren is wordt hij onze “zelf” genoemd. Maar voordat dit gebeurde, lijkt het alsof we nooit hebben bestaan.

We kunnen dit van te voren niet weten omdat we de Schepper niet zien. Wanneer we dit werk afmaken en precies “Ten Sefirot” ontwikkelen, liever dan negen of elf, dan zal het resultaat de Schepper genoemd worden – “Kom en Kijk” (Bo-Re). We zullen onszelf en de Schepper onthullen omdat een persoon niet onthuld kan worden zonder de Schepper en de Schepper – zonder mens; ze kunnen alleen samen bestaan.

We hebben geen enkel voorbeeld of voorstelling wat de middelste lijn is. We moeten ernaar zoeken en hier om vragen om de voorbeelden en de verbinding te vinden. Dit is hoe we het het spel dat de Schepper met ons speelt beginnen te zien en door het wakker maken van verschillende gevoelens in ons; dit is Zijn manier om ons hints te geven en ons te helpen met het vinden van de middelste lijn.

Anders zijn wij niet in staat om het te begrijpen; we kunnen alleen de middelste lijn vinden door hier naar te zoeken en proberen het ons voor te stellen als we in duisternis zijn. Dit is de gehele kunst en werk voor de opbouw van het “Tempel” – de uiting van de Scheppers afbeelding op alle niveaus van ons verlangen: de stil, vegetatief, dierlijk en menselijk.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed