De Betekenis Van “Samenzijn”

aboveEen vraag die ik ontving: Hoe moeten we ons voorbereiden gedurende de dag voor het lezen van de Zohar, met name nu het Congress nadert?

Mijn Antwoord: We moeten samen streven naar het Licht dat Hervormt. Dit is een heel eenvoudige motto waar “samen zijn” verbinding betekent. Maar waar verbinden we ons voor? Het is zodat ieder van ons beïnvloed wordt door het Licht dat Hervormt, welke onze slechte natuur corrigeert, namelijk het ontbreken van het verlangen tot verbinding.

Alles kan gevonden worden binnen één begrip. Daar is Malchut, de vereniging van zielen en we moeten hierin verenigen door een gemeenschappelijke eis naar Yeshot, vragen om ons het Licht van Correctie en het Licht van Vervulling te geven. Dat is alles. Dit zal onze intentie moeten zijn voor het opkomend congres.

Als wij hier aan denken en begrijpen dat onze hele toekomst van deze verbinding afhangt, omdat het ons gelijk maakt aan de kracht van geven, dan hebben wij niets anders nodig. We zouden het verhaal moeten herlezen van de ontvangst van de Thora aan de voet van Berg Sinai, omdat we ons op precies dezelfde plaats bevinden. Het staat geschreven dat iedere persoon zichzelf zou moeten zien als staande beneden Berg Sinai en de ontvangst van de Thora.

De Thora wordt iedere dag gegeven. Maar we zijn alleen in staat dit te ontvangen als we met elkaar verbinden als één man met één hart, tegenover de Schepper, die ook één is. We zullen dan met Hem contact leggen en het Omringende Licht ontvangen.

Voor deze staat moeten we ons voorbereiden waar alle zielen hun individuele ego weigeren en met elkaar verbinden om het Licht van Correctie aan te trekken. Het Licht zal onze verbinding laten gebeuren en hierin zullen we de Schepper onthullen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed