De Andere Kant Van Het Leven

mutual.jpgJe leidt een dubbelleven, maar je vermoedt dit niet eens. Je bent aan het slapen, je bent je de andere werkelijkheid niet bewust. Deze andere werkelijkheid wordt bestuurd door schenking in plaats van ontvangst. Wil je het ontdekken? Wil je ontwaken? Als dit zo is, is de wetenschap van Kabbalah hier om je over de andere kant van het leven dat je nu leidt, te vertellen. Als dit nieuwe leven aan je geopenbaard wordt, is het zo krachtig dat je hele vorige leven een droom wordt, alsof het niet echt was. Je huidige leven is kort en tijdelijk, maar je kunt geleidelijk een nieuw bewustzijn ontdekken door middel van dat wat de Kabbalisten aan ons gegeven hebben.

Waar blijkt de spirituele werkelijkheid krachtiger en intenser te zijn dan de huidige werkelijkheid? Dit komt doordat het eeuwig, harmonieus en volmaakt is. We moeten alleen een verbinding ontdekken met die werkelijkheid, terwijl we ons huidige leven leiden. We moeten een nieuw verlangen openbaren, gelijk aan hoe dit in een droom plaats vindt, alsof je aan het slapen bent en plotseling wakker wordt omdat er een krachtig verlangen omhoog komt, net als een wekker die afgaat.

We slapen allemaal in deze wereld, maar plotseling voelen we een behoefte aan een nieuwe werkelijkheid. Als we wakker willen worden, zullen we de middelen ontvangen om het te doen. Maar waarom kunnen we zelf niet wakker worden? Dit komt doordat we de nieuwe werkelijkheid moeten begrijpen, opbouwen en scheppen om al zijn fijnste details te leren, beginnende bij nul. Dan zullen we deze werkelijkheid niet ‘binnen sneaken’ net als een klein wormpje dat ergens kruipt waar het niet moet kruipen. We zullen ons er niet van beneden mee verbinden, maar alles binnen ons in brengen. We zullen alles binnen ons in omvatten en daarbij gelijk worden aan de Schepper, de besturende kracht daar.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: