Breng De Zohar Tot Leven Bij Iedere Les

longerWe moeten De Zohar telkens opnieuw lezen tot het Licht ons begint te beïnvloeden. In het begin voelen mensen zich erg geïnspireerd als ze De Zohar lezen, en dit gevoel houdt een maand of twee aan. Gedurende deze periode begrijpen ze niets, maar worden zeer geïnspireerd door alles wat er gebeurt.

Dan verdwijnt dit gevoel en alles begint saai te lijken. Als je De Zohar leest, begin je je al gauw zo te voelen. Opeens kunnen we nergens aan vasthouden in de tekst en lezen we het simpelweg met het begrip dat dit hetgeen is dat we moeten doen, ook al voelen we ons onverschillig met betrekking tot het materiaal, en het “smakeloos” en misschien zelfs afstotelijk lijkt.

De reden waarom we ons op deze manier voelen is omdat er aan ons een extra egoïstisch verlangen onthuld wordt die de verbindingen tussen ons irrigeert. De Zohar schijnt op ons in de mate waarin we ons met elkaar verbinden. Aan het begin worden we een verbinding gegeven van de punten in het hart. Als we De Zohar beginnen te lezen, waarbij we gebruik maken van de initiële verbindingen die ons gegeven werden, ontwaakt ons punt in het hart samen met het verlangen om iets nieuws en onbekends te openbaren. De naam zelf, “De Zohar” inspireert ons.

Als we beginnen te lezen, schijnt het Omringende Licht op ons en helpt ons om het punt in het hart te verheffen boven ons reguliere egoïsme, waarbij we het onder ons laten. Dit is de reden waarom we in het begin een verbinding tussen ons voelen en een streven naar een gemeenschappelijk spiritueel doel. Dit alles gebeurt wegens het Omringende Licht (Ohr Makif) dat neerdaalt en deze toestand voor ons schept.

Maar een maand of twee later, groeit ons egoïsme wegens de invloed van het Licht. Aan de ene kant, inspireert het Licht ons, maar aan de andere kant wordt ons egoïsme groter en wegens dit voelt elke persoon zich zwaarmoedig, alsof er een kracht is die hem naar beneden trekt. Er is alleen maar één ding dat we kunnen doen om onszelf te redden: de verbinding tussen ons allen vergroten. Niets anders kan helpen.

OM

We moeten alle mogelijke methodes gebruiken, zelfs de kunstmatige om deze verbinding te hernieuwen. Als we deze verbinding al een klein beetje vergroten, zullen we in staat zijn om te stijgen boven de moeilijkheden van het hart en ons egoïsme, omdat we terug zullen gaan naar het gecorrigeerde systeem van schepping.

We ontvangen een onthulling van ons gebrek aan correctie en we worden getoond hoe afgescheiden we zijn van iedereen anders. Als ik deze afgescheidenheid probeer tegen te werken, komen de indrukken en de inspiratie van De Zohar onmiddellijk terug. Het werkt op hetzelfde moment! Zodra je een gevoel van zwaarte begint te ervaren, moet je onmiddellijk iets doen om je verbinding met anderen krachtiger te maken. Begin er bijvoorbeeld aan te denken hoeveel je je met ze wenst te verenigen en hoeveel dichterbij je bij ze wenst te komen om je zielen met elkaar te verbinden. Deze kleine, gedwongen handeling is genoeg voor je om onmiddellijk de vergrote invloed van het Licht te beginnen te voelen, en genoeg om de zwaarte te doen verdwijnen. Je zult dan dezelfde inspiratie en spanning beginnen te voelen die De Zohar je aan het begin van de studie gaf.

Dit is hoe het werkt. Je moet alle nodige inspanning leveren; je krijgt geen “korting” in dit opzicht. De inspanning ligt in het proberen te verenigen tussen jezelf totdat we uithuilen voor het Omringende LIcht om naar ons toe te komen, omdat alleen het Licht ons de inspiratie en het gevoel over hoe geweldig De Zohar is, kan geven. Dan zal dit boek plotseling voor ons tot leven komen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed