Zijn Bijbelse Koningen Mythes Of Realiteit?

adviceIn het Nieuws: (van The TimesOnline):Bewijsmateriaal voor Koning David en Solomon“. Tot 15 jaar geleden werd er geen niet-bijbelse documentaire genoemd van zelfs maar het Huis van David terwijl hij regeerde in Judea, schrijft Professor Eric Cline in een nieuw boek….we missen nog steeds enige gelijktijdige of bijna gelijktijdige inscripties die Solomon noemen; op dit moment hebben we geen enkele, zegt Professor Cline. Bovendien is er nog steeds maar zeer weinig archeologisch materiaal als bewijsmateriaal voor het bestaan van Koning David.

Mijn Commentaar: Dit nieuws is een briljant voorbeeld van de manier waarop de media alles sensationeel wil presenteren: ” er is nog steeds maar zeer weinig archeologisch materiaal als bewijsmateriaal voor het bestaan van Koning David” gesigneerd door wetenschappelijke autoriteiten.

Om een of andere reden wordt het woord wetenschap vaak gebruikt door diegene die ronddobberen in speculaties, theorieën en aannames die niet gebaseerd zijn op feiten. Op een zelfde manier presenteerden filosofen Moshe de Leon die in de 11e eeuw leefde als de auteur van De Zohar, dus werd hij de auteur.

De Kabbalisten wisten echter al sinds millennia dat De Zohar geschreven was door Rashbi, zoals vele malen in De Zohar zelf wordt genoemd. Het is jammer dat geen enkele filosoof De Zohar daadwerkelijk zelf heeft gelezen…

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed