Zelfs Een Kabbalist Moet Deelnemen Aan Dit “Theater Des Levens”

playingHet is onmogelijk om de werelden te verdelen. Onze wereld, waar we in bestaan, is het laatste niveau van alle werelden en we moeten op dit niveau blijven tot het einde van de correctie. We moeten alleen onze houding ten aanzien ervan corrigeren, en dan zal onze juiste houding op het niveau van deze wereld samen met onze juiste houding op het niveau van de spirituele wereld, ons een mens doen worden. Daarom kunnen we niet zomaar deze wereld verlaten en “wegrennen” naar een klooster. We kunnen niet alleen van ’s ochtends vroeg tot diep in de nacht bidden en onszelf afsluiten van de maatschappij. In plaats hiervan moeten we werken en studeren, een gezin stichten en voor onze kinderen zorgen. Een persoon moet onderdeel zijn van alle systemen die gebruikelijk zijn voor zijn leeftijdsgroep en tijdperk.

Zonder dit is het onmogelijk om vooruit te komen. De Kabbalisten uit het verleden accepteerden niet eens studenten indien ze niet getrouwd waren. Mijn leraar Rabash liet niemand met hem studeren als hij geen baan had. En het maakt niet uit hoeveel geld een persoon heeft; hij moet alsnog werken en bezig zijn. Hij moet alle normale familie problemen hebben, net zoals een gewone persoon, en in stat zijn om voor zijn gezin te zorgen.

Als een persoon weigert om deel te nemen aan dit hele “theater des levens” komt hij niet verder in de spirituele wereld. Dit alles is tenslotte één enkel systeem. We moeten in beide werelde tegelijkertijd leven.

Niets werd voor niets geschapen. Het lijkt alsof de wereld zich onafhankelijk van ons ontwikkelt, beginnende bij de Big Bang en door het hele evolutionaire proces, terwijl onze spirituele ontwikkeling apart plaats vindt. Maar in feite is dit alles één enkel systeem, dat alleen in onze waarneming verdeeld is. Onze waarneming van de werkelijkheid geeft dingen in de materiële wereld weer als verdeeld in het levenloze, vegetatieve, dierlijke en menselijke niveau, en het verdeelt de spirituele wereld in dezelfde niveaus.

Echter bestaat deze verdeling alleen binnen ons in, terwijl het enige dat buiten ons om bestaat, het Hoogste Licht en onze verlangens is. In de tussentijd nemen we de verbinding tussen het Licht en het verlangen op twee niveaus waar. Daarom is het onmogelijk om de helft van mijn Kli te scheiden en weg te werepen, aangezien dit het fundament is waar ik op sta. Om deze reden moet elke persoon voor zijn gewone leven zorgen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed