Hoe Moeten We De Thora Begrijpen?

perfect.jpgDrie vragen die ik ontvangen heb over de juiste manier om de Thora en andere heilige boeken te interpreteren:

Vraag: Ik ben heel erg in de war over de “mondelinge Thora” of Talmud. Ik begrijp dat de Thora een cadeau van de Schepper, dat ons naar het juiste pad in het leven leidt en we moeten soms de verhalen uit de Thora op een metaforisch niveau begrijpen, en niet op een letterlijk niveau. Hoe legt u dan het letterlijke aspect van de Talmud uit en dat het door Rabijnen geschreven lijkt te zijn? Zover ik het begrijp, waren de priesters van Sanhedrin corrupt – wat de oorzaak voor de verwoesting van de Tempel was.

Mijn Antwoord: We zijn onlangs begonnen met het lezen van De Zohar. Door het samen met ons te lezen, zul je ook in staat zijn om te zien hoe andere heilige boeken geschreven zijn.

Vraag: Ik lees uw artikelen al een tijdje, en ik vind ze best interessant. Zoals ik uit de beelden kan zien, bent u Joods, dus is dit mijn vraag: Wat heeft Kabbalah te maken met religie of Mozes? Is het een handleiding voor de mens om de Thora te lezen?

Mijn Antwoord: Het is onmogelijk om de Thora zonder Kabbalah te begrijpen, omdat aan de buitenkant, de Thora een historisch verhaal lijkt te zijn, daar waar Kabbalah het aan ons onthult als een methode voor correctie en een tekstboek over de structuur van de Hoogste Wereld.

Vraag: In de Thora, wie of welke kracht was Melchizedek? Waarom betaalde Abraham een tiende aan hem? De Thora zegt dat Melchizedek een priester van God was, maar ik dacht dat Abraham de eerste was die de Schepper ontdekt heeft en ook verworven heeft.

Mijn Antwoord: Melchizedek staat persoon voor de Scheppers eigenschap van rechtvaardigheid. Op dezelfde manier, zijn alle karakters in de Thora geen mannen of vrouwen, maar beschrijvingen van menselijke eigenschappen. Alles wat er in de Thora geschreven staat beschrijft specifieke, fundamentele veranderingen die in een persoon plaats vinden.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed