Wat Is Liefde?

clip_image001Liefde is de aspiratie om het verlangen van een ander persoon te vervullen, maar om dit te kunnen doen moet ik eerst begrijpen wat haar of zijn verlangen is. Als we dezelfde gewoontes, gedachten en waarneming van de realiteit hebben, dan begrijp en weet ik hoe ik dat in een ander kan vervullen. Met andere woorden, kan ik mijn liefde uiten.

Het maakt niet uit of mijn liefde lichamelijk of spiritueel is. De sleutel is dat ik een ander persoon zijn verlangen vervul. Maar wat moet ik doen als ik zijn of haar verlangen niet begrijp? Het wordt dan noodzakelijk om verlangens te hebben die enigszins gelijk zijn aan degene waarvan wij houden.

Dit wordt in Kabbalah “gelijkheid met vorm” genoemd. Zonder twijfel heeft iedereen van ons verschillende verlangens, maar om het mogelijk te maken dat ik je begrijp, moet de vorm van jouw verlangen gelijk zijn aan de mijne. Dit maakt het mogelijk om een innerlijk model te maken dat gelijk is aan jouw verlangen en van dit model weet ik dan hoe en wat ik je kan geven. Ik stel me dan innerlijk jouw verlangen voor. Ik begrijp hoe ik me zou voelen als ik dezelfde voldoening zou ontvangen. Sinds ik weet dat je hetzelfde wilt ben ik in staat om jouw verlangen te bevredigen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed