Wat Gebeurt Er Aan Het Einde Van De Film Waar We Inzitten?

ourEen vraag die ik gekregen heb: Als het hele beeld van de zogenaamde “buitenwereld” in feite een projectie is in mijn hersens, net zoals met een diaprojector weergegeven, wat doen mijn hersenen dan hierbij? Bestaat het nu binnen in me of buiten me?

Mijn Antwoord: Een meer fundamentele manier om je vraag te stellen is: Wie zijn we eigenlijk? Op dit moment, voel ik me alsof dit fysieke lichaam waarin ik leef, genot en lijden ervaart, of vervulling en leegte. Dit is hoe ik het voor dit moment moet zien. Er staat geschreven: “De Thora spreekt de taal van de mensen” – dit wil zeggen dat de Schepper ons in onze taal aanspreekt, waarbij er verschillende gevoelens en indrukken opgeroepen worden.

Daarna zullen we deze hele taal links laten liggen, samen met onze vorige ideëen over de wereld en we zullen zien hoe dit oude beeld volledig zal verdwijnen. Geloof me als ik zeg dat niets dat je nu voor je ziet over zal blijven! Deze illusie zal verdwijnen net als mist, en het beeld dat je nu ziet zal vervagen alsof een film die je aan het kijken was over is. We zullen een nieuwe waarneming verkrijgen, eentje dat nu absoluut niet te bevatten is, en we zullen een nieuwe wereld binnen gaan – een omgekeerde wereld.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed