Waarom Is Er Zoveel Kwaad In Deze Wereld?

evilworldTwee vragen die ik gekregen heb over ongelukkige zaken in onze wereld:

Vraag: Het lijkt echt dat zelfs ook al geven de computer en dit technologische tijdperk ons de mogelijkheid om met elkaar te zijn, ook al zijn we honderden kilometers van elkaar verwijderd – we hebben de kans om ons met al onze vrienden in de hele wereld te verbinden, ongeacht waar we zelf zitten – er toch er een gigantisch gebrek in de zielsverbinding tussen ons bestaat! Waarom is dit? Waarom voelen we zoveel angst, en hebben we de behoefte om aan zoveel macht, of ruimte te komen, als we kunnen in een zodanig dringende tempo? Waarom is er zoveel woede en wantrouwen in de wereld? Waarom zijn er zoveel leiders met macht slecht geworden? Ik weet zeker dat de invloed altijd heeft bestaan, aangezien er altijd “mensen die het hebben” en “mensen die het niet hebben” bestaan hebben?

Mijn Antwoord: Dit komt doordat we volgens het volgende principe leven: “Laten we drinken en eten, aangezien we morgen dood kunnen zijn”. Het egoïsme dwingt ons om onze ogen voor wat er morgen mag komen te sluiten, omdat mensen geen uitweg uit de situatie zien.

Vraag: Beste Dr. Laitman: Ik vond vooral de manier waarop u beschreven heeft hoe kinderen onderwezen moeten worden fijn. Dit ging over kinderen opvoeden in de toekomst, maar nu, aangezien het dringend is, heb ik de volgende vraag: Hoe lang zal het duren totdat kleuterklassen t/m universiteiten in de wereld het idee opvolgen? Misschien 5 jaar? Ik ben bang dat het langer gaat duren namelijk.

Mijn Antwoord: lk hoop dat het niet langer zal duren. Anders zullen dingen alleen maar erger worden.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed